Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Childish Gambino – “Me and Your Mama”

Childish Gambino

Donald Glover is een Amerikaanse acteur, stand-up comedian  en schrijver afkomstig uit het zonnige California. In 2008 besloot Glover zijn repertoire uit te breiden en zich met succes te profileren als rapper onder de naam Childish Gambino. Met “Me and Your Mama” brengt hij de openingstrack van zijn volgend album.

Het nummer is vooral instrumentaal sterk, de zware gitaarbas zorgt voor explosiviteit. Glover ‘schreeuwt’ zich met veel gevoel helemaal terug naar de jaren 60 maar evengoed horen we er ook wat Prince in terug. Hiermee surft Childish Gambino mee op de recente hype van sterke soul nummers binnen Hip-hop. Een vergelijking met Anderson Paak dringt zich op, Gambino slaagt er echter in om de lat nog wat hoger te leggen.

“Me and Your Mama” is niet echt geschikt als single. Het openingsnummer voor het album Awaken, My love! creëert wel bepaalde verwachtingen. De plaat zou wel eens een compleet nieuwe stijl kunnen hanteren, van de met metaforen goochelende Gambino is (voorlopig) niets terug te vinden. Opmerkelijk is dat het album op Itunes gecatalogeerd staat onder R&B/Soul. Dit kan betekenen dat Childish Gambino het Hip-Hop wereldje tijdelijk of zelf definitief verlaat. Awaken, My Love! verschijnt op 2 december.

Facebook // Twitter // Soundcloud // YouTube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KAYTRANADA & Anderson .Paak - "Twin Flame"

‘We’re back’ stond er te lezen op de sociale media van Anderson .Paak toen hij zijn nieuwe samenwerking met de Canadese dj…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hailee Steinfeld - "Coast" (feat. Anderson .Paak)

Er zijn soms van die samenwerkingen die je in de verste verte niet zag aankomen. Wel, vandaag is het weer zover. Je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dez Mona - "Fresh Water"

Dez Mona brengt geen verse honing, maar vers water. Sinds vandaag is hun nieuwe track “Fresh Water” overal te beluisteren. Het nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.