Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Murphy – “Stop Me (Stop You)”

Nick Murphy

Iedereen kent het verhaal ondertussen, Chet Faker bestaat niet meer vanaf nu spreek je hem aan onder Nick Murphy. Eerder liet de man zich al “Fear Less” ontvallen, een instrumentaal nummer met jazzy invloeden. Nu brengt de man “Stop Me (Stop You)” en dat duurt iets meer dan acht (!!!) minuten. Veel tijd dus om Nick Murphy te leren kennen. Voor deze single kreeg de man ook hulp van Dave Harrington, die bij Darkside speelde en die invloed kruipt er erg duidelijk in.

De eerste vijf minuten zijn een elektronisch allegaartje met de zwoele stem van Nick eronder en de laatste drie zijn gewoon een piano en een fenomenale stem. Nick Murphy kruipt zowaar nog meer onder het vel dan Chet Faker al deed. Hij focust hiermee vooral op het dansbare maar schrikt zeker ook niet van de emotie. Bij “Stop Me (Stop You)” begint dit met een penetrerende synth waarna de drum invalt en een volle, sfeervolle klank ontstaat. Die drum bepaalt het geniale ritme tijdens deze fantastische song. Wat jazzy invloeden maar evengoed wat angstaanjagende synths die jou alarmerend bij de les houden.

Wanneer de song na vier minuten overgaat in een instrumentale outro, denk je dat het er mee gedaan is. Niets is evenwel minder waar en plots weerklinkt een piano. Breekbaar en fragiel heeft plots een geheel andere betekenis want Nick laat de haren rechtstaan en de tranen vloeien. Hij weet dat jij niet te stoppen bent maar probeert je met deze sfeer toch tot rust te laten komen. Hoe hij er in slaagt om deze twee sferen in één nummer te krijgen kan enkel Nick Murphy beantwoorden. Als je het aan ons vraagt is dit een geniale zet en een fenomenaal goeie song. Nick Murphy dus, beter dan Chet Faker? Dat is afwachten maar het is alvast en energieker!

Facebook / Instagram / Twitter / Site / Youtube

3653 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Jane - "Tattoos"

Natalie Jane is een heus TikTok-fenomeen die fans verzamelde met nummers te coveren in grote parkings. Die bevatten een goede akoestiek voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer - "Make You Mine"

Madison Beer is al even bezig aan een opmars binnen de muziekwereld. Haar debuutplaat scheerde hoge toppen en ook Silence Between Songs,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ferdous - "Mountain Snow"

2024 zou wel eens het jaar kunnen worden van noorderbuur Ferdous. De Nederlands-Afghaanse artiest en producer trapt zijn jaar namelijk feestelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.