Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Japandroids – “Near To The Wild Heart Of Life”

Japandroids

Iets meer dan vijf jaar geleden bracht Japandroids de laatste plaat uit. Celebration Rock werd door de critici bejubeld en gevierd. Hun tour die daar in 2013 op volgde, was meteen ook het laatste wapenfeit van de band. Nu, zo’n drie jaar later, duikt de band terug op en brengen ze nieuws. Op 27 januari een nieuwe plaat en nu zelfs al een nieuwe single. Voor hun derde plaat, die ook Near to the Wild Heart of Life als naam krijgt, stapt de band over naar Anti Records en krijgen ze hulp van Peter Katis, die eerder met The National en Interpol samenwerkte, mooie vooruitzichten dus.

Titeltrack “Near To The Wild Heart Of Life” vliegt er meteen stevig in. Het duo uit Canada maakt nog steeds muziek alsof ze met vier zijn. Het begint met een rustige opbouw waarna de gitaren invallen en de stem van Brian King het overneemt. Iets minder ruw dan we gewoon zijn van de groep maar het rockt wel lekker weg. Wij horen er al snel echo’s in van The Gaslight Anthem dankzij onder meer door het meezingbaar refrein. De single komt uit samen met een cover van Talking Heads’ “Love → Building On Fire” op de B-kant.

Site / FacebookTwitter / Instagram

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Pawns & Kings"

Wanneer het iets steviger mag, weten we dat we terecht kunnen bij Alter Bridge. De Amerikanen hebben sinds hun oprichting in 2004…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.