Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Kids – “Obligatory Drugs”

Black Kids

Het was lang wachten vooraleer de mannen en vrouwen van Black Kids een opvolger klaarhadden voor het debuut uit 2008. Even leek het alsof de band de geschiedenis zou ingaan als de groep met slechts één album en één wereldhit: “I’m Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance with You”. Desalniettemin bracht de band na Partie Traumatic nog een EP Cemetery Lips in 2009 en in 2014 één single, “Origami”. Nu is het dus tijd om nog eens de albumtour op te gaan en met “Obligatory Drugs” krijgen we de eerste single.

Het nummer is iets minder catchy en zeker geen wereldhit maar bevat wel een laidback sfeer. Een jazzy, tropische inhoud met een zwoele leidraad doorheen het volledige nummer. Denk aan een mix tussen LCD Soundsystem, Beck of !!! maar er kruipt evengoed wat hip hop in het geheel. Gezapig nummertje dat met de inmenging van een gitaar tot zijn apotheose komt. “Are you in or out?” wij zijn alvast in! Ergens in 2017 kan je de nieuwe plaat van de mannen verwachten.

Facebook / Twitter

3659 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Norah Jones - Visions (★★★): Jazz in een souljasje

Met wereldwijd vijftig miljoen verkochte platen en negen Grammy Awards op haar schouw hoeft de Amerikaanse zangeres Norah Jones het al lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.