Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pavlove – “Because Of You”

Pavlove

Pavlove, niet te verwarren met Pavlov de Russische wetenschapper bekend om zijn conditionerende hond of het nummer van Fall Out Boy, is een band uit Aalst. De groep treed al enkele jaren op in ons Belgisch landje maar bracht nog nooit echt een volwaardige single uit, en al zeker geen videoclip. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen, en maar goed ook want binnenkort komt er een debuut-EP aan. Op 13 november stellen ze hem aan jullie voor in de Charlatan, maar voorlopig moet je het nog met “Because Of You” doen.

Dat is wel iets waar zowel wij als jullie gelukkig mee kunnen zijn. De song is een opgewekte samenkomst van een frêle vrouwenstem en een zware mannenstem. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kruipt er zelfs wat lo-fi, psychedelica, pop en soul in het geheel. Denk dus aan een mix tussen bands zoals Wilco, Best Coast, My Morning Jacket en een streepje Feist. Als deze referenties nog niet genoeg zijn om jou te overtuigen van het talent van deze bende, luister dan gewoon naar de single. Het voelt aan alsof de wereld je toelacht, je met frisse moed uit jouw bed stapt en de wereld boordevol energie en geluk aankan. Liefdevol, rustgevend maar tegelijk ook catchy met een lekkere solo in het midden. Studio Brussel selecteerde ze al voor De Nieuwe Lichting, luister nu maar naar deze song voor ze het daar te veel draaien!

Instagram / Facebook / Twitter

3389 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 1): Zon, zee en melancholie

Er hangt altijd een spannend sfeertje van anticipatie in de lucht wanneer we voor het eerst een gloednieuw festival betreden. Dat die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Why Don't We - "How Do You Love Somebody"

De populaire Amerikaanse jongensgroep Why Don’t We is terug met nieuwe muziek. Vorig jaar bracht de groep hun voorlopig laatste album The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.