Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Pavlove – “Because Of You”

Pavlove

Pavlove, niet te verwarren met Pavlov de Russische wetenschapper bekend om zijn conditionerende hond of het nummer van Fall Out Boy, is een band uit Aalst. De groep treed al enkele jaren op in ons Belgisch landje maar bracht nog nooit echt een volwaardige single uit, en al zeker geen videoclip. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen, en maar goed ook want binnenkort komt er een debuut-EP aan. Op 13 november stellen ze hem aan jullie voor in de Charlatan, maar voorlopig moet je het nog met “Because Of You” doen.

Dat is wel iets waar zowel wij als jullie gelukkig mee kunnen zijn. De song is een opgewekte samenkomst van een frêle vrouwenstem en een zware mannenstem. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kruipt er zelfs wat lo-fi, psychedelica, pop en soul in het geheel. Denk dus aan een mix tussen bands zoals Wilco, Best Coast, My Morning Jacket en een streepje Feist. Als deze referenties nog niet genoeg zijn om jou te overtuigen van het talent van deze bende, luister dan gewoon naar de single. Het voelt aan alsof de wereld je toelacht, je met frisse moed uit jouw bed stapt en de wereld boordevol energie en geluk aankan. Liefdevol, rustgevend maar tegelijk ook catchy met een lekkere solo in het midden. Studio Brussel selecteerde ze al voor De Nieuwe Lichting, luister nu maar naar deze song voor ze het daar te veel draaien!

Instagram / Facebook / Twitter

3691 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.