Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Performance”

Whispering Sons

Exact een half jaar geleden gooiden de Limburgse post-punkers van Whispering Sons hoge ogen bij de jury van Humo’s Rock Rally. Met hun overwinning en een kort maar krachtig album op zak tourden ze in binnen- en buitenland. Nu is de band terug met meer materiaal in de vorm van een nieuwe 7” die in de week van 14 november uitkomt. Hiervan kunnen we alvast de A-kant “Performance” beluisteren.

Dit nummer ligt in de lijn van wat we gewoon zijn. Kille en gitzwarte post-punk met een vette knipoog naar tal van pionierende bands in dit genre. Het zou makkelijk zijn om enkel naar de parallellen te kijken, maar Whispering Sons drukt zijn eigen stempel op deze sound. “Performance” biedt een complexiteit aan in de vorm van een grote gelaagdheid aan melodieën. Naast de grote drijvende kracht in de ritmesectie, werkt de diepe dreigende stem van zangeres Fenne samen met suizende geluidsstromen naar een welgemikte climax. Ze durven hier een tikkeltje harder te zijn dan op de nummers van hun debuut, wat ons in grote spanning laat.

Met een energiebom zoals “Performance” toont Whispering Sons aan dat ze uitstekend zichzelf zijn, maar toch niet vergeten om op subtiele wijze te evolueren.

Facebook / Twitter / Bandcamp

11 oktober 2016

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief