Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Performance”

Whispering Sons

Exact een half jaar geleden gooiden de Limburgse post-punkers van Whispering Sons hoge ogen bij de jury van Humo’s Rock Rally. Met hun overwinning en een kort maar krachtig album op zak tourden ze in binnen- en buitenland. Nu is de band terug met meer materiaal in de vorm van een nieuwe 7” die in de week van 14 november uitkomt. Hiervan kunnen we alvast de A-kant “Performance” beluisteren.

Dit nummer ligt in de lijn van wat we gewoon zijn. Kille en gitzwarte post-punk met een vette knipoog naar tal van pionierende bands in dit genre. Het zou makkelijk zijn om enkel naar de parallellen te kijken, maar Whispering Sons drukt zijn eigen stempel op deze sound. “Performance” biedt een complexiteit aan in de vorm van een grote gelaagdheid aan melodieën. Naast de grote drijvende kracht in de ritmesectie, werkt de diepe dreigende stem van zangeres Fenne samen met suizende geluidsstromen naar een welgemikte climax. Ze durven hier een tikkeltje harder te zijn dan op de nummers van hun debuut, wat ons in grote spanning laat.

Met een energiebom zoals “Performance” toont Whispering Sons aan dat ze uitstekend zichzelf zijn, maar toch niet vergeten om op subtiele wijze te evolueren.

Facebook / Twitter / Bandcamp

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "Cold City"

Wie zo nu en dan eens van ver naar de Belgische muziekscene kijkt, die kent Whispering Sons natuurlijk al. De donkere muziek…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Egyptian Blue - A Living Commodity (★★★★): Verschroeiend en meedogenloos

Vorige week weerklonk het nog bijna volledig op de podia van Left of The Dial, intussen ligt het te blinken in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Dream Job"

Het exuberante “The Trench Coat Museum” klonk eerder dit jaar alsof Yard Act zijn fans iets wou geven om ze even zoet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.