Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ama Lou – “TBC”

Ama Lou

Dat gewone meisjes vaak ongewoon mooie muziek maken, is geen nieuws meer. Het recentste bewijs is Ama Lou. Deze jonge artieste komt zoals een hele hoop vers talent uit Noord-Londen, de broeihaard waar ook grimesensatie Skepta zijn stekkie heeft. In tegenstelling tot haar buurtgenoot brengt de 18-jarige geen grime maar betovert ze ons met spacey synths en zeemzoete vocals. Op haar eerste verwezenlijking “TBC” horen we wat zo vele meisjes haar al voordeden. Kijk maar naar Låpsley en Shura die hun stem op magische manieren vervlechten in de juiste afgestemde beats.

Toch is Ama Lou niet zomaar de zoveelste in het rijtje van jonge Britse meisjes die het in de muziekwereld proberen te maken. Haar debuuttrack combineert de perfecte mix van soul en R&B tunes met een diepere kern die haar nauw aan het hart ligt, de Black Lives Matter-beweging. Met subtiele tekstuele uithalen naar de media en racisme toont ze haar persoonlijke perspectief als jonge WOC (Woman Of Colour) in de wereld van vandaag. Zowel goed voer voor je oren als voor je brein dus.

Facebook / Soundcoud / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calum Bowie - "All About Me"

Nauwelijks een week geleden verzorgde Calum Bowie nog het voorprogramma van Myles Smith in de club van de Ancienne Belgique. We schreven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jordan Rakei - The Loop (★★★★): Grandioos nieuw begin

Enkele dagen voor zijn tweeëndertigste verjaardag presenteert Jordan Rakei zijn vijfde album The Loop aan de wereld. Geïnspireerd door de geboorte van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.