Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “God Save Us All (Death to POP)”

Sum 41

Pop muziek is precies iets waar Sum 41 niet echt aan is. Zo blijkt nog maar eens uit de nieuwe single van de band (staat letterlijk in de titel: Death to POP). Het is niet zo lang meer tot de nieuwe van Sum 41 er aan komt. Zoals iedere PR manager dat beaamt, moet er dan toch nog op zijn minst een nummer uit de plaat uitgebracht worden. “God Save Us All (Death to POP)” is de derde single uit 13 Voices dat op 9 oktober verschijnt. Eerder hoorden we al “Fake My Own Death” en “War”.

“The cool thing about playing rock music all over the world is that you get to share this unity through music with other people, and, in my opinion, I think you only get that feeling with rock music. I don’t think you feel anything with pop.” zegt Deryck Whibley in het begin, ferme uitspraak voor iemand die pop punk maakt. “God Save Us All (Death to POP)” ligt perfect in het verlengde van de vorige drie singles. Scherp, snedig en met een streepje metal. Het gaat zelfs zo ver dat de intro van deze single erg hard lijkt op de songs van Linkin Park, door die specifieke synthklank.

Met een catchy refrein en de vraag aan God om ons te redden van pop muziek, klinkt dit nummer erg leuk en maakt het tegelijk een statement. Vette riffs, enkele stevige gitaren en een schreeuwende Whibley brengen dit nummer naar zijn apotheose. Wij zijn nu helemaal klaar om op 9 oktober de nieuwe plaat te beluisteren.

Facebook / Twitter / Youtube / Instagram / Site

3685 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bearings - "Stormy Weather"

Afgelopen jaar was echt een prima poppunkjaar, waar we vooral Bearings als revelatie zagen schitteren. De Canadese band bracht namelijk vorig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.