Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Still Breathing”

Green Day

Binnen iets meer dan twee weken komt de twaalfde studioplaat van Green Day uit. Revolution Radio betekent de terugkeer van Green Day tot de mensheid na hun trilogie van Uno, Dos en Très. De band loste eerder al “Bang Bang” en titeltrack “Revolution Radio” en komt nu met een derde voorsmaakje in de vorm van “Still Breathing”. De band weet de fans dus telkens weer een lekker voorproefje te geven zodat ze niet vergeten de nieuwe plaat op zeven oktober te kopen.

Op het eerste gehoor zou je zomaar durven denken dat “Still Breathing” een andere weg inslaat dan de vorige singles. Het begint dan ook heel rustig en met een kalme Billie Joe Armstrong die als het ware een ballad inzet. Wanneer de drum er uiteindelijk bijkomt, weet je dat dit niet zo kan duren. Het refrein ontploft vanzelfsprekend en niet veel later zit er weer wat punk in het geheel. Strakke gitaren, een catchy refrein dat zomaar mee te zingen is en de rustpauzes tijdens de strofes, een hit in wording zoveel is duidelijk. Het nummer neigt meer naar 21st Century Breakdown en het wordt als maar duidelijker dat deze nieuwe plaat een mix tussen deze en American Idiot zal worden. Green Day speelt in Februari in Vorst Nationaal maar dat concert is hopeloos uitverkocht.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

3391 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.