Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho – “Epoch”

tycho-epoch-640x640

Onze goeie vriend Scott Hansen, beter bekend als Tycho, bracht in juli een fantastische single “Division” uit. Het was zijn eerste nieuw werk sinds de plaat “Awake”. De man is duidelijk op iets aan het broeden want ook nu is er weer iets sprankelend te horen. “Epoch” is het perfecte voorbeeld van wat Tycho als elektronische post-rock artiest zo uniek maakt.

Een organisch nummer waarin de synths en de zachte gitaardeuntjes perfect in balans staan. Je voelt de wind door je haren omdat het zo’n zacht en fris nummer is. Het start als een deep house track maar al snel maken de gitaren er een zonnig en werelds indienummer van. Instrumentaal gaat het nooit te hevig en blijft alles als een zacht kussentje onder jouw oor liggen. Smooth maar melodieus, Tycho weet hoe hij de beste zonnige platen kan maken zonder zang.

Nog niets over een nieuwe plaat, al zou hij de energie van “Awake” en het esthetische van “Dive” samenbrengen in een donkerder geheel. Zweef nu vooral weg op deze hemelse sound.

Site / Facebook / Twitter

 

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel - "Deer"

In 2020 bracht Sint-Niklazenaar Pauwel (voluit Pauwel de Meyer) zijn solodebuut-ep Pauwel uit. In de lente van 2022 komt zijn eerste volledige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - “Looks Like Me”

Dean Lewis brak in eigen land, Australië, door in 2016 met het prachtige “Waves”. De rest van de wereld wist hij in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.