Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Goat – ‘Union of Mind and Soul’

goat

Nog een kleine maand en dan komt het nieuwe album van de Zweedse experimentele band Goat uit. Nadat al 3 nummers van de plaat te beluisteren waren (I Sing in SilenceTry My Robe en Alarms) licht de band vandaag opnieuw een tipje van de sluier met hun nieuwste single ‘Union of Mind and Soul’. Het nummer zelf staat niet op het nieuwe album maar is een herwerking van de openingstrack Union of Sun and Moon. Union of Mind and Soul zal gelden als bonustrack.

Het voornaamste verschil tussen de twee nummers is, volgens hun bandcamp, ‘the vocal approach as Union of Mind and Soul sees the energetic vocalists singing the lyrics in a vivacious manner, where the album’s version Union of Sun and Moon has the lyrics spoken in a slightly more direct and slightly eerie way’.

Union of Mind and Soul ademt dezelfde sfeer als hun eerdere werk en lijkt opnieuw een perfecte soundtrack voor rituele dansen rond een kampvuur op een afgelegen bergtop. Het blijft daarentegen wel een eenvoudige songstructuur behouden en het is afwachten hoelang het gaat duren vooraleer we het riedeltje dat de gehele song doorkruist uit ons hoofd kunnen krijgen.

Het nieuwe album Requiem zal uitkomen op 7 oktober via Sub Pop en Rocket Recordings.

Facebook / Bandcamp

15 september 2016

About Author

Jan Sucaet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief