Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drugdealer – Easy to Forget (ft. Ariel Pink)

Drugdealer-640x640

Drugdealer is het soloproject van Michael Collins, bekend van Run DMT en Salvia Plath. De man schuwt duidelijk geen drugs en gaat voor dit nieuw project rechtdoorzee.  Het debuut van Collins The End Of Comedy komt eind deze week uit en daarvoor krijgt hij hulp van verschillende indie darlings. Onder meer Weyes Blood, Sheer Agony, Mild High Club, en leden van Mac DeMarco spelen er op mee. De hoofdvogel schiet hij weliswaar af met Ariel Pink, die tevens de plaat producet en waarvan hij nu de song “Easy To Forget” deelt.

Zoals je dat misschien wel verwacht heeft de song een 70’s retro sfeertje in zich hangen. Een relaxed nummer met jangly gitaren dat een misleidend begin heeft. Het start erg lo-fi waarna het plots een opgewekte song wordt, uniek. De losse sfeer vormt de basis voor een song die best wel laid-back kan genoemd worden. De gedempte, smooth tenor van Collins zweeft bovenop de aanstekelijke melodie van het nummertje, giet daar nog eens de dromerige stem van Ariel Pink bij en je krijgt de perfecte cocktail. Soms zou je denken dat je naar een kinderliedje aan het luisteren bent maar dat maakt het net zo charmant. Anders dan de vorige single met Weyes Blood die meer in de jazz richting ging. Een spannend album wordt The End Of Comedy zeker.

Facebook / Twitter / Bandcamp

3468 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Weyes Blood – And In The Darkness, Hearts Aglow (★★★★): Op weg naar een sterk drieluik

Hoe brei je een vervolg aan een plaat die door de muziekpers tot een van de beste van het jaar gebombardeerd werd?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weyes Blood - "It's Not Just Me, It's Everybody"

In 2019 bracht Weyes Blood Titanic Rising uit, een adembenemend album waar Natalie Mering de kern wist te beschrijven van hoe we als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.