Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drugdealer – Easy to Forget (ft. Ariel Pink)

Drugdealer-640x640

Drugdealer is het soloproject van Michael Collins, bekend van Run DMT en Salvia Plath. De man schuwt duidelijk geen drugs en gaat voor dit nieuw project rechtdoorzee.  Het debuut van Collins The End Of Comedy komt eind deze week uit en daarvoor krijgt hij hulp van verschillende indie darlings. Onder meer Weyes Blood, Sheer Agony, Mild High Club, en leden van Mac DeMarco spelen er op mee. De hoofdvogel schiet hij weliswaar af met Ariel Pink, die tevens de plaat producet en waarvan hij nu de song “Easy To Forget” deelt.

Zoals je dat misschien wel verwacht heeft de song een 70’s retro sfeertje in zich hangen. Een relaxed nummer met jangly gitaren dat een misleidend begin heeft. Het start erg lo-fi waarna het plots een opgewekte song wordt, uniek. De losse sfeer vormt de basis voor een song die best wel laid-back kan genoemd worden. De gedempte, smooth tenor van Collins zweeft bovenop de aanstekelijke melodie van het nummertje, giet daar nog eens de dromerige stem van Ariel Pink bij en je krijgt de perfecte cocktail. Soms zou je denken dat je naar een kinderliedje aan het luisteren bent maar dat maakt het net zo charmant. Anders dan de vorige single met Weyes Blood die meer in de jazz richting ging. Een spannend album wordt The End Of Comedy zeker.

Facebook / Twitter / Bandcamp

3412 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Novgrod - "Japan"

Nog nooit gehoord van Novgrod? Dat is niet verbazend: met een schamele 51 maandelijkse luisteraars op Spotify blijft zanger en gitarist Giel…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.