Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drugdealer – Easy to Forget (ft. Ariel Pink)

Drugdealer-640x640

Drugdealer is het soloproject van Michael Collins, bekend van Run DMT en Salvia Plath. De man schuwt duidelijk geen drugs en gaat voor dit nieuw project rechtdoorzee.  Het debuut van Collins The End Of Comedy komt eind deze week uit en daarvoor krijgt hij hulp van verschillende indie darlings. Onder meer Weyes Blood, Sheer Agony, Mild High Club, en leden van Mac DeMarco spelen er op mee. De hoofdvogel schiet hij weliswaar af met Ariel Pink, die tevens de plaat producet en waarvan hij nu de song “Easy To Forget” deelt.

Zoals je dat misschien wel verwacht heeft de song een 70’s retro sfeertje in zich hangen. Een relaxed nummer met jangly gitaren dat een misleidend begin heeft. Het start erg lo-fi waarna het plots een opgewekte song wordt, uniek. De losse sfeer vormt de basis voor een song die best wel laid-back kan genoemd worden. De gedempte, smooth tenor van Collins zweeft bovenop de aanstekelijke melodie van het nummertje, giet daar nog eens de dromerige stem van Ariel Pink bij en je krijgt de perfecte cocktail. Soms zou je denken dat je naar een kinderliedje aan het luisteren bent maar dat maakt het net zo charmant. Anders dan de vorige single met Weyes Blood die meer in de jazz richting ging. Een spannend album wordt The End Of Comedy zeker.

Facebook / Twitter / Bandcamp

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Helvetia - "New Mess"

Helvetia is geen nieuwe band maar toch ontsnapte ze een beetje aan onze aandacht. De band heeft een duidelijke link met Built…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.