Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Guns – “Mad World”

14102163_10154402711197910_6748840748052539069_n

Na de release van ‘Bulletproof’ eerder deze zomer, komt Young Guns met een tweede voorproefje van hun nieuwe plaat, ‘Mad World’.

Na het horen van ‘Bulletproof’ leek voor ons een teruggooi naar ouder, harder materiaal weinig waarschijnlijk. Gladde gitaren, een catchy sound en weinig inhoud, deed ons opnieuw een poprock album verwachten ala ‘Ones and Zeros’. Niettemin, na het horen van deze tweede single, moeten we onze mening toch wat bijschaven.

‘Mad World’ lijkt terug te gaan naar de kern. Harde gitaren, duidelijk aanwezige vocals en een uptempo drum. En dan hebben we de vette gitaarsolo op het einde van het nummer nog niet vermeld. Dit nummer leeft van de energie en draagt pure rock uit. Een volledige terugkeer naar de oude Young Guns is deze nieuwe niet, denk eerder aan vergelijkingen met Fall Out Boy (of andere marching band rock nummers).

Stapt Young Guns dan toch iets meer af van de gladde pop sound op deze nieuwe plaat? Wij hopen alvast dat het album meer in de aard ligt van deze ‘Mad World’ dan van ‘Bulletproof’. Waar hun nieuw materiaal eerst nog later deze maand werd verwacht, blijkt dit nu toch wat later te zijn. Hun vierde album ‘Echoes’ komt uit op 16 september.

Site /  Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single nothing,nowhere. - "CYAN1DE" (feat. Pete Wentz)

Poppunk is al een tijdje bezig aan een heuse revival en nothing,nowhere. is zo’n een artiest die daar mee voor heeft gezorgd….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single almost monday - "cough drops"

Toen Dawson Daugherty, Cole Clisby en Luke Fabry samen muziek wilden maken, hadden ze de naam The Mondays gekozen. Helaas voor hen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single tje - "echoes"

Klein, maar fijn; het zou de perfecte samenvatting van een band met de naam tje kunnen zijn, maar niets is minder waar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.