Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Human In Bloom – “Late Ol’Night”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Human In Bloom – “Late Ol’Night”

Brick Walls - HDR

De titel Late Ol’Night doet wat denken aan een vrolijk Iers folkliedje. Toch heeft Human In Bloom Londen
als uitvalsbasis en bestaat hij uit leden van Italië, Australië en Groot-Brittannië. Ze maken (hou je vast) psychedelische-alternatieve-rock-indie-electronica-experimentele-folk-pop. Ja zo omschrijven ze zichzelf, je kan ze dus niet makkelijk in een hokje duwen. De band is fan van Radiohead, The XX, Foals, Daughter en Muse en die invloeden zijn duidelijk te horen op de debuutsingle. Toch is het vooral de psychedelica dat overheerst. Voor deze eerste single werkten ze samen met de producer van Muse, naar eigen zeggen een droom die in vervulling gaat. Op 14 september komt de volledige eerste EP er aan.

Het nummer op zich begint erg rustig en je zou zelfs denken, meh saai maar wat volgt is een explosie van synths en gitaren. Deze mix van verschillende genres in één nummer maken dit een uniek en wonderbaarlijk nummer. De drama van Muse is meteen duidelijk hoorbaar, die producer zal daar voor iets tussen zitten hoogstwaarschijnlijk. Een erg ruwe vorm van bombast maar met genoeg emoties om alles te doen ontploffen. Net zoals Muse zingt ook Human In Bloom over een futuristische wereld en dat mag, dit genre maakt alles mogelijk. Human In Bloom klinkt nog klein maar zit met een sterke toekomst in zijn ogen.

Website / Facebook / Twitter / Instagram / YouTube

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Smile @ Vorst Nationaal: Magisch millimeterwerk

Gisteravond mocht elke fan van Radiohead zijn hart verwarmen in Brussel, waar het driekoppige The Smile, bestaande uit Thom Yorke, Jonny Greenwood…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Smile - Wall of Eyes (★★★★): Een bevestigende glimlach

The Smile begon oorspronkelijk als een project waarin Radiohead-gitarist Jonny Greenwood al z’n riffs uit de lockdowns van 2020 kwijt kon en…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.