Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Zimmerman – “Hard To Pretend”

Zimmerman_by_Anton_Coene_1

Iets meer dan een maand terug kwam Zimmerman met zijn eerste single sinds de mannen van Balthazar besloten om hun solo-ambities te achtervolgen. “Someday Maybe” was een ode aan britpop en leek ons ook erg te lijken op The Strokes. Simon Casier brengt zijn plaat uit op 25 november en vandaag krijgen we een tweede voorsmaakje. Die plaat vertelt het einde van een relatie tussen man en vrouw, het einde van hun reis samen.

Net geen acht minuten duurt het grapje van “Hard To Pretend”, maar het is een nummer dat nooit verveelt en vooral de instrumenten naar voor brengt. In het begin zingt Zimmerman nog maar na vier minuten laat hij de instrumenten spreken. Het is meteen ook een nummer dat dicht aanleunt bij wat Balthazar doet. De invloed van The Strokes maakt plaats voor de piano, de melancholie en een constante, dreigende gitaar. Toch is er het typische kenmerk van Zimmerman in de vorm van zijn rauwheid en treurnis. Vooral op het eind wanneer de zang gedaan is, laaien de emoties hoog op. Emotioneel en toch ruw, het einde van een liefdesverhaal werd nog nooit zo mooi vertaald in muziek.

Zimmerman speelt op 11 september in Leffinge op het Leffingeleuren festival en brengt op 30 november zijn album mee voor release naar AB.

Facebook / Instagram / Youtube / Twitter

12 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief