Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club – “Bad Decisions”

two-door-bad-decisions

Iets meer dan een maand terug was er de grandiose terugkeer van Two Door Cinema Club met “Are We Ready? (Wreck)”. De band trok daarop vooral de lijn door die doorheen hun vorige twee platen te vinden was. Nu slaat de band een volledig andere weg in, die van Disco, en het werkt nog ook! Die Hard fans zullen misschien wat op hun honger blijven, maar het is een catchy nummer dat zomaar in het hoofd blijft steken. Zeer goed dat de band het aandurft om te experimenteren, want durf is het teken van sterke muzikanten! “Gameshow” zelf komt uit op 14 oktober dit jaar.

“Bad Decisions” begint met enkele funky gitaren en een uitermate hoge stem (een falsetstem zo u wil) van zanger Alex Trimble. Al bij de eerste noten die hij zingt doet het denken aan Bee Gees, Scissor Sisters en het “Let’s Dance” tijdperk van Bowie. Wij kunnen er ook nog één hedendaagse invloed uithalen, die van The 1975. Het nummer lijkt recht uit een discotheek van de jaren 70 te komen, zo anders klinkt het. De band verklaarde zelf al dat ze op deze plaat niet op safe speelden, en het resultaat is tot nu toe al verrassend te noemen. Two Door Cinema Club maakte alvast geen slechte keuze om dit nummer op te nemen, fris en fruitig, jummie.

Site / Facebook / Twitter / YouTube

29 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief