Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jesse Mac Cormack – “Never Enough”

Jesse Mac

Jesse Mac Cormack is een Canadese multi-instrumentalist die in sommige media al wordt omschreven als de nieuwe held van de moderne folk. De man bracht al twee EP’s uit en komt in september met zijn derde “After The Glow”. Als we van de drie singles (“After The Glow”, “Repeat” en “Never Enough”) kunnen uitgaan, wordt dat een pareltje. De singles kregen dit jaar al bijna twee miljoen online streams, dus de bal gaat echt aan het rollen voor Jesse.

Nieuwe single “Never Enough” is mooi vernieuwend nummer in het oeuvre van de zanger. Het begint met een kort moment van distortion waarna enkele funky baslijnen het nummer inzetten. Voor dit nummer maakte Jesse gebruik van persoonlijke ervaringen om een unieke compositie voort te brengen. Complexe arrangementen en ritmische instrumenten maken dit nummer een psychedelisch funknummer. Denk aan invloeden van Tame Impala, Prince, Local Natives of The Shins.

De ritmiek en subtiele achterliggende geluidjes maken dit nummer iets wat uitblinkt in detail. Bij iedere noot en iedere luisterbeurt valt iets nieuws te ontdekken. De zoete stem van Cormack krijgt een kleine rol terwijl de instrumenten worden uitvergroot. Wij krijgen niet genoeg van “Never Enough”, u ook?

Facebook / Twitter / Site / Instagram / YouTube

 

15 juli 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief