Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jesse Mac Cormack – “Never Enough”

Jesse Mac

Jesse Mac Cormack is een Canadese multi-instrumentalist die in sommige media al wordt omschreven als de nieuwe held van de moderne folk. De man bracht al twee EP’s uit en komt in september met zijn derde “After The Glow”. Als we van de drie singles (“After The Glow”, “Repeat” en “Never Enough”) kunnen uitgaan, wordt dat een pareltje. De singles kregen dit jaar al bijna twee miljoen online streams, dus de bal gaat echt aan het rollen voor Jesse.

Nieuwe single “Never Enough” is mooi vernieuwend nummer in het oeuvre van de zanger. Het begint met een kort moment van distortion waarna enkele funky baslijnen het nummer inzetten. Voor dit nummer maakte Jesse gebruik van persoonlijke ervaringen om een unieke compositie voort te brengen. Complexe arrangementen en ritmische instrumenten maken dit nummer een psychedelisch funknummer. Denk aan invloeden van Tame Impala, Prince, Local Natives of The Shins.

De ritmiek en subtiele achterliggende geluidjes maken dit nummer iets wat uitblinkt in detail. Bij iedere noot en iedere luisterbeurt valt iets nieuws te ontdekken. De zoete stem van Cormack krijgt een kleine rol terwijl de instrumenten worden uitvergroot. Wij krijgen niet genoeg van “Never Enough”, u ook?

Facebook / Twitter / Site / Instagram / YouTube

 

3488 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Alela Diane @ Botanique (Orangerie): Knus en kristalhelder

De bakstenen van de oude Orangerie te Brussel gingen gisteravond gekleed in fluwelen folk en hoge verwachtingen. Op het uitverkochte programma stonden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
InstagramLiveRecensies

Epica & Apocalyptica @ Ancienne Belgique (AB): Symfonische metalhoogmis

Bands met de namen Epica en Apocalyptica: met een beetje kennis van hardere muziek weet je wel wat je te wachten staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.