Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Gabriel”

2016_BEARSDEN_PRESS_06062016_0.article_x4

Bear’s Den, tegenwoordig een tweekoppige band uit Londen gekend om hun indie rock geluiden, stelt ons hun nieuw nummer “Gabriel” voor. Door velen worden ze in hetzelfde schuifje gestopt als die van Mumford & Sons, maar door gebruik te maken van blazers en hun eigenheid kunnen ze zich onderscheiden. Na “Auld Wives” is er nu “Gabriel” en daarop combineert de band banjo met synth gebaseerde geluiden.

De zanger van Bear’s Den vertelt dat de naam Gabriel verwijst naar al de mensen die hem beter kennen dan dat hij zichzelf kent. Ze hielpen hem om dingen uit te zoeken in zijn leven die hij niet op zijn eentje kon. Het nummer vult een lege ruimte op met  warme charme dankzij de weergalmende gitaarklanken en samenzang van de twee mannen met baarden. De melancholische, akoestische geluiden creëren geen dansnummer waarop je uit de bol kan gaan, maar zorgen eerder voor een moment van rust. “Gabriel” vormt de aanloop naar 22 juli, de dag waarop Bear’s Den hun tweede album “Red Earth and Pouring Rain” uitbrengt. De band speelt op 16 november in AB Brussel en als dat even goed is als op Werchter, moet je hen zien!

Facebook / Twitter / Site

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass - "Right Time"

De naam Overpass zegt je misschien nog niets, maar daar zal snel verandering in komen. De Britse band uit Birmingham bestaat uit…
LiveRecensies

SYML @ De Roma: Een avond voor gebroken harten

Bijna exact een maand na de release van The Day My Father Died kwam SYML liefde en leed bezingen in De Roma…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.