Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Gabriel”

2016_BEARSDEN_PRESS_06062016_0.article_x4

Bear’s Den, tegenwoordig een tweekoppige band uit Londen gekend om hun indie rock geluiden, stelt ons hun nieuw nummer “Gabriel” voor. Door velen worden ze in hetzelfde schuifje gestopt als die van Mumford & Sons, maar door gebruik te maken van blazers en hun eigenheid kunnen ze zich onderscheiden. Na “Auld Wives” is er nu “Gabriel” en daarop combineert de band banjo met synth gebaseerde geluiden.

De zanger van Bear’s Den vertelt dat de naam Gabriel verwijst naar al de mensen die hem beter kennen dan dat hij zichzelf kent. Ze hielpen hem om dingen uit te zoeken in zijn leven die hij niet op zijn eentje kon. Het nummer vult een lege ruimte op met  warme charme dankzij de weergalmende gitaarklanken en samenzang van de twee mannen met baarden. De melancholische, akoestische geluiden creëren geen dansnummer waarop je uit de bol kan gaan, maar zorgen eerder voor een moment van rust. “Gabriel” vormt de aanloop naar 22 juli, de dag waarop Bear’s Den hun tweede album “Red Earth and Pouring Rain” uitbrengt. De band speelt op 16 november in AB Brussel en als dat even goed is als op Werchter, moet je hen zien!

Facebook / Twitter / Site

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spacey Jane – “Lunchtime”

Het Australische Spacey Jane kwam deze week aandraven met hun tweede single van dit jaar. Net na het beëindigen van de tour rond hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Back in Love City (★★★½): Alle registers open

In 2011 waaide er plots een frisse, rammelende wind doorheen het indierocklandschap. De opwindende debuutplaat What Did You Expect from The Vaccines?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.