Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Gabriel”

2016_BEARSDEN_PRESS_06062016_0.article_x4

Bear’s Den, tegenwoordig een tweekoppige band uit Londen gekend om hun indie rock geluiden, stelt ons hun nieuw nummer “Gabriel” voor. Door velen worden ze in hetzelfde schuifje gestopt als die van Mumford & Sons, maar door gebruik te maken van blazers en hun eigenheid kunnen ze zich onderscheiden. Na “Auld Wives” is er nu “Gabriel” en daarop combineert de band banjo met synth gebaseerde geluiden.

De zanger van Bear’s Den vertelt dat de naam Gabriel verwijst naar al de mensen die hem beter kennen dan dat hij zichzelf kent. Ze hielpen hem om dingen uit te zoeken in zijn leven die hij niet op zijn eentje kon. Het nummer vult een lege ruimte op met  warme charme dankzij de weergalmende gitaarklanken en samenzang van de twee mannen met baarden. De melancholische, akoestische geluiden creëren geen dansnummer waarop je uit de bol kan gaan, maar zorgen eerder voor een moment van rust. “Gabriel” vormt de aanloop naar 22 juli, de dag waarop Bear’s Den hun tweede album “Red Earth and Pouring Rain” uitbrengt. De band speelt op 16 november in AB Brussel en als dat even goed is als op Werchter, moet je hen zien!

Facebook / Twitter / Site

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hollow Coves - "Lonely Nights" (feat. Priscilla Ahn)

Ryan Henderson en Matt Carins vormen al enkele jaren de Australische indiefolkband Hollow Coves. De twee heren brengen sinds 2017 krachtige teksten…
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Phoebe Lou - "Dusk"

De Zuid-Afrikaanse Alice Phoebe Lou ruilde een paar jaar geleden haar beroep als vuurdanseres in voor een carrière in muziek. Langzaam maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.