Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Gabriel”

2016_BEARSDEN_PRESS_06062016_0.article_x4

Bear’s Den, tegenwoordig een tweekoppige band uit Londen gekend om hun indie rock geluiden, stelt ons hun nieuw nummer “Gabriel” voor. Door velen worden ze in hetzelfde schuifje gestopt als die van Mumford & Sons, maar door gebruik te maken van blazers en hun eigenheid kunnen ze zich onderscheiden. Na “Auld Wives” is er nu “Gabriel” en daarop combineert de band banjo met synth gebaseerde geluiden.

De zanger van Bear’s Den vertelt dat de naam Gabriel verwijst naar al de mensen die hem beter kennen dan dat hij zichzelf kent. Ze hielpen hem om dingen uit te zoeken in zijn leven die hij niet op zijn eentje kon. Het nummer vult een lege ruimte op met  warme charme dankzij de weergalmende gitaarklanken en samenzang van de twee mannen met baarden. De melancholische, akoestische geluiden creëren geen dansnummer waarop je uit de bol kan gaan, maar zorgen eerder voor een moment van rust. “Gabriel” vormt de aanloop naar 22 juli, de dag waarop Bear’s Den hun tweede album “Red Earth and Pouring Rain” uitbrengt. De band speelt op 16 november in AB Brussel en als dat even goed is als op Werchter, moet je hen zien!

Facebook / Twitter / Site

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bear's Den - Blue Hours (★★★): Mooi binnen de lijntjes

Tien jaar is Bear’s Den ondertussen al aanwezig in het muzieklandschap. Het duo rond Andrew Davie en Kevin Jones groeide op die…
InstagramLiveRecensies

Bear's Den @ Ancienne Belgique (AB): Een fijn terugzien

Met hun houthakkershemden, volle baarden, akoestische gitaren en banjo veroverden Britten Andrew Davie en Kevin Jones vanaf 2012 meerdere hartjes bij het…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Bear’s Den: ‘Van sommige dingen kan je niet wegrennen’

Bear’s Den, de Britse folkrockband rond Andrew Davie en Kevin Jones, mag dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Na twee jaar isolatie betekent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.