Nieuwe singles

Nieuwe single Russian Circles – “Mota”

russian circles

De band Russian Circles deed bij ons niet meteen een belletje rinkelen. Wie denkt dat ze afkomstig zijn uit het grote Oost-Europese land komt bedrogen uit. Het drietal is namelijk afkomstig uit de VS, om precies te zijn Chicago. Ze formeerden in 2004 en brachten sindsdien al zes studio-albums uit. Mede-oprichter Colin DeKuiper (gokje, Belgisch/Nederlandse voorvaderen?) heeft de band in 2007 verlaten. Russian Circles bestaat nu uit gitarist Mike Sullivan, bassist Brian Cook en drummer Dave Turncrantz. Geen zanger? Dat klopt, het trio is puur instrumentaal en met 157k likes op Facebook zeker geen kleintje.

Het intro van “Mota” is een tokkelende gitaar die doet denken aan “Toxicity” van System of a Down. Al snel zet de drums in en blijft de volledige 6:30 verrassen met ongrijpbare ritmes. Voeg daarbij een dreunende basgitaar en het instrumentale rock/metalgeweld is compleet. Op 2:55 lijken we een neuriënde stem te bespeuren, maar dit blijkt toch weer de gitaar te zijn. Al met al een zeer boeiende track voor de liefhebber van het stevige soort!

Website / Facebook

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dans Dans - “Cinder Bay”

Je mag allang alle mogelijke genres in een blender steken, maar hoe brouw je er consequent een cocktail mee die niet alleen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chevelle - "Remember When"

Al twee decennia lang is Chevelle de ultieme band voor zij die houden van stevige muziek zonder te veel gebrul. Het alternatieverocktrio…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Voodoos - "It's Your Life"

Voodoos, dat is de naam van de band die de indierockwereld aan het overnemen is. De band heeft vier leden: zanger en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.