Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jo Marches – “The Night”

jomarches

Jo Marches is het geesteskind van de Utrechtse songwriter Johanneke Kranendonk. Zij schreef al geruime tijd liedjes op de piano en speelde deze in bands. Echter, zo vertelt ze ons, “in de bands vond ik mijn liedjes niet altijd tot hun recht komen en op de piano miste ik de intensiteit en ‘het scheuren’ van een band. Ik was dus op zoek naar een combinatie van die twee elementen”.

Jo Marches - The NightDe samenwerking met David Hoogerheide veranderde dat. Ze leerde dat een mooi popliedje ook best een beetje pijn mag doen en vies kan klinken. “The Night” is het eerste resultaat van hun samenwerking. Hun muziek is geïnspireerd door Tame Impala, Lykke Li en Portishead. Dat zijn prima ingrediënten voor mooie dromerige muziek. En dat is het debuut nummer van Jo Marches inderdaad geworden! De combinatie zorgt voor mooie dreampop/shoegaze met een licht psychedelische ondertoon. De betoverende vocalen van Johanneke maken het geheel af. Met de band, die naast Johanneke en David (synths, productie) bestaat uit Gijs Coolen (guitar & bass) en Thomas Bosveld, weet ze eindelijk de zo verlangde combinatie van intimiteit en rauwheid te realiseren. Dit is een verbluffende eerste single van een band waar we nog veel van gaan horen.

Het artwork en fotografie zijn van Mathilde Karrèr. De bijbehorende video clip is gemaakt door de Utrechtse illustrator Iris Deppe. De clip met bewust vage beelden van een nachtelijke wandeling past uitsteken bij het nummer en versterken zelfs de muzikale wereld waarin Jo Marches je meeneemt.

De debuut EP zal in het najaar verschijnen, ten tijde van de Popronde 2016 waarvan Jo Marches deel uitmaakt.

Facebook / Twitter / YouTube / Instagram / Soundcloud

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Lissens - "I Am You"

Als multidisciplinaire artiest doet Clara Lissens meer dan allleen maar muziek uitbrengen. In haar universum combineert ze performance en geluidskunst. Ze maakt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lykke Li - EYEYE (★★★½): Gebroken, gelijmd

Li Lykke Timotej Zachrissonwerd geboren in 1986 en bracht toen ze 22 lentes oud was haar eerste album uit. De Zweedse werkte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.