Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Good Grief”

Bastille

Teasen, tegenwoordig is het niet meer dan schering en inslag (het zou pas een verrassing zijn, moest je niet teasen!) Ook Bastille doet mee aan deze hype. Het begon met deze post op twitter:

De fans werden gek en gingen op zoek naar de mysterieuze betekenis achter deze WWCOMMS. Blijkbaar staat deze voor Wild World Communications. De titel van de plaat krijgt de naam “Wild World”, om het nog ingewikkelder te maken. Later bracht Bastille nog meer onduidelijkheid door dit:

Waar die “Are You Afraid Of Heights?” voor staat, blijft nog steeds onduidelijk. Later die dag postte de band volgende tweet:

Een nieuwe plaat dus “Wild World”. Het was alweer even geleden dat de band nieuwe muziek uitbracht, hun EP “VS. (Other People’s Heartache, Pt. III)” dateert alweer van 2014. Voor de laatste fullcd moeten we terug naar 2013. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Enkele dagen later kondigde de band een eerste single “Good Grief” aan. Vandaag is hij er eindelijk, dat mag ook na al dat teasen.

De single is een typisch popnummer zoals we dat van Bastille gewoon zijn. Het begint allemaal erg rustig met de zwoele stem van Dan als leidraad. Het is pas wanneer de drums invallen dat de echte catchyness van het nummer naar boven komt en het dansen kan beginnen. Ok, het is geen “Pompeii” maar nu Bastille de status van wereldband heeft, zal het wel op veel sympathie rekenen. Bij een tweede luisterbeurt kan je zelf al meezingen, zo handig maken ze dit nummer. Bastille heeft de kennis om de perfecte popsong te schrijven en doet dit met “Good Grief” met verve. Met een parlando die zich tot tweemaal toe doorheen het nummer mixt, geeft nog een unieke meerwaarde aan deze song. Of het al dit gehype waard is? Nee maar dat is geen enkel nummer. De fans zullen niet teleurgesteld zijn en ook wij vinden dit stiekem wel catchy

Site / Facebook / Twitter / Tumblr / YouTube / Instagram

16 juni 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief