Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Funeral Suits – “The Way Back”

12717603_10153412207061560_7787559809775932484_n

Na twee teasers vorige week, kregen we vrijdag eindelijk de lang verwachte volledige versie te horen van ‘The Way Back’. Het is het tweede nummer dat ze releasen van hun nieuwe EP ‘Tree of Life’, na de eerste single en naamgenoot van de EP, ‘Tree of Life’.

De Ierse band liet fans 4 jaar lang wachten op nieuw materiaal na hun debuutalbum ‘Lily of The Valley’, waarvan het nummer ‘All Those Friendly People’ een groot succes werd met maar liefst 13 miljoen streams. ‘Tree of Life’ was gelukkig het wachten waard, want ze komen terug met uiterst sterk gerief.

‘The Way Back’ klinkt iets melodischer en zachter, dan het eerder uitgebrachte, bombastische en hardere ‘Tree of Life’.  Het nummer is voorzien van een uiterst meezingbaar refrein dat hoogstwaarschijnlijk zijn effect niet zal missen op de zomerse festivals. Dit gecombineerd met de ritmische, opzwepende elektronische sound in het nummer maakt van het geheel een potentiële zomer hit.

Funeral Suits stelt met ‘The Way Back’ opnieuw niet teleur. We zijn dan ook benieuwd naar wat de rest van de EP nog zal brengen, die later deze zomer wordt verwacht. De Ierse band is deze zomer jammer genoeg enkel maar aanwezig op het Italiaanse AMA Music Festival. Om ze live aan het werk te zien in België blijft het dus nog even wachten.

Facebook / Twitter / Instagram / Youtube / Soundcloud

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - "No Confidence" & "Salt in Your Eyes"

Als een artiest na enkele jaren stilte plots met nieuwe muziek komt, volgt meestal ook een nieuw album. Dit is dan ook…
LiveRecensies

Tomberlin @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Breekbare intimiteit

Vrijdag brengt Sarah Beth Tomberlin haar tweede album i don’t know who needs to hear this… uit. De Amerikaanse twintiger blijft sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.