Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Guns – “Bulletproof”

13239200_10154154158402910_8122447888390634953_n

‘Ones and Zeros’ hebben we nog maar net verteerd of daar is Young Guns al met nieuw materiaal. ‘Bulletproof’, de eerste single van hun vierde album kwam vandaag op ons afgevlogen.

Deze nieuwe ligt sterk in de lijn van hun vorige twee albums ‘Bones’ en ‘Ones and Zeros’. Commerciële rock ten top, gladde gitaren, een upbeat tempo en een catchy sound zijn ook hier weer aanwezig. De tekst is echter weinig diepgaand en zelfs een klein beetje simplistisch vergeleken bij ouder materiaal als ‘At the Gates’ of ‘Beneath the Waves’.

Dat Young Guns met de twee voorafgaande albums al ietwat meer de commerciële tour op ging, was overduidelijk. Na het horen van deze single lijkt een teruggooi naar ouder materiaal bij de nieuwe plaat weinig waarschijnlijk. Het verlies van drummer Ben, eerder dit jaar, lijkt niet meteen een vernieuwing met zich mee te brengen.

‘Bulletproof’ vormt uiterst geschikt materiaal om op grootse festivalweides te spelen. Een goed nummer die menig mensen hoogstwaarschijnlijk zal weten te plezieren. Slecht is het nummer zeker niet! Het heeft een sterke, robuuste sound die zoet in de oren klinkt. Toch blijft het voor oudere fans, volgens ons, een nostalgisch terugkijken naar ouder materiaal.

De nieuwe plaat wordt verwacht in augustus van dit jaar, naar een naam is het tot nu toe nog gissen.

Site /  Facebook / Twitter / Instagram

 

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Judas Priest, Lamb of God, Kreator en meer naar Lokerse Feesten 2022!

De paasklokken hebben vandaag weer een heleboel nieuwe namen voor de Lokerse Feesten in petto. Niet toevallig op de dag dat de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pauwel - Dear (★★★★): Emotioneel debuut met een gouden randje

In 2020 maakten we kennis met Pauwel. Zijn familienaam De Meyer werd achterwege gelaten en met enkel zijn voornaam maakte hij een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Bunny - "Fire Escape"

Twee jaar geleden had Beach Bunny haar bekendheid nog te danken aan TikTok, maar daar teren deze Amerikanen ondertussen niet meer op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.