Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Guns – “Bulletproof”

13239200_10154154158402910_8122447888390634953_n

‘Ones and Zeros’ hebben we nog maar net verteerd of daar is Young Guns al met nieuw materiaal. ‘Bulletproof’, de eerste single van hun vierde album kwam vandaag op ons afgevlogen.

Deze nieuwe ligt sterk in de lijn van hun vorige twee albums ‘Bones’ en ‘Ones and Zeros’. Commerciële rock ten top, gladde gitaren, een upbeat tempo en een catchy sound zijn ook hier weer aanwezig. De tekst is echter weinig diepgaand en zelfs een klein beetje simplistisch vergeleken bij ouder materiaal als ‘At the Gates’ of ‘Beneath the Waves’.

Dat Young Guns met de twee voorafgaande albums al ietwat meer de commerciële tour op ging, was overduidelijk. Na het horen van deze single lijkt een teruggooi naar ouder materiaal bij de nieuwe plaat weinig waarschijnlijk. Het verlies van drummer Ben, eerder dit jaar, lijkt niet meteen een vernieuwing met zich mee te brengen.

‘Bulletproof’ vormt uiterst geschikt materiaal om op grootse festivalweides te spelen. Een goed nummer die menig mensen hoogstwaarschijnlijk zal weten te plezieren. Slecht is het nummer zeker niet! Het heeft een sterke, robuuste sound die zoet in de oren klinkt. Toch blijft het voor oudere fans, volgens ons, een nostalgisch terugkijken naar ouder materiaal.

De nieuwe plaat wordt verwacht in augustus van dit jaar, naar een naam is het tot nu toe nog gissen.

Site /  Facebook / Twitter / Instagram

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - “No Future? Yeah Right” (feat. Rou Reynolds)

Het vijftal You Me At Six draait al meer dan een decennium mee als vaste waarde in de Britse poprock, maar lijkt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.