Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Uncle Wellington’s Wives – “The Catcher”

Uncle Wellington

Uncle Wellington’s Wives is een band uit Gent maar met leden uit West en Oost Vlaanderen. De groep bracht al enkele fijne singles uit die nooit echt uit de underground geraakten. Met “The Catcher” hopen ze daar verandering in te krijgen. Het nummer draait rond angst en de band probeert deze emotie te combineren met artwork en videoclip. Angst is volgens de band een interessante emotie om muzikaal rond te werken, zowel in tekst als in expressie als in orkestratie.

Bij de videoclip en het artwork werkt de band vanuit een ander perspectief. Het artwork (zie boven) toont de donkere kant van bang zijn, opgekruld in uzelf. De videoclip is een metafoor voor iemand die bang is en meer en meer het contact verliest, minder bewegingsruimte krijgt. In de clip is dat zichtbaar door  de lichten die langzaam doven en de dame die letterlijk steeds meer op zichzelf is. Ze moet kleiner zijn in haar bewegingen maar wordt tegelijk kwader en kwader.

Het nummer zelf straalt eerder hoop uit door de pianogeluiden getokkeld op de gitaren, de imposante stem van zangeres Frie Mechele en de licht opbouwende sfeer met steeds meer instrumenten. Wanneer de cymbalen erin komen is de angst een klein beetje in de buurt door de dramatiek waarmee ze gespeeld worden. Denk bij dit nummer aan Agnes Obel meets Warpaint meets Cat Power meets Feist. Toch kunnen wij op het eind alleen maar hopen op nog meer werk van Uncle Wellington’s Wives waarbij we lekker tot rust kunnen komen.

Instagram / Twitter / Youtube / Facebook / Website

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Underneath"

Warpaint vierde een dikke maand geleden haar twintigjarig bestaan; of toch het jubileum van het moment van de eerste ontmoeting tussen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Common Blue"

Aan de hand van het weer zou je het nochtans niet zeggen, maar als Warpaint met nieuwe muziek op de proppen komt,…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.