LiveRecensies

Woodie Smalls/Senamo & Seyté/Tinie Tempah @ Botanique: vurig en dynamisch

Vrijdag 20 mei beloofde een iconische rapavond in het Chapiteau te worden. Door een gewijzigde line-up verhuisde het concert naar de Orangerie. Resultaat: kleinere opkomst, maar even vurig.

Woodie

Winnaar van de avond is Woodie Smalls. Samen met zijn kompaan K1D trekt hij de Orangeriezaal op gang. De jonge rapper uit Sint-Niklaas dwingt de toeschouwers om in actie te schieten en laat iedereen klappen, brullen en springen op commando. De zaal loopt al snel warm en Woodie zweet zich te pletter. In witte sneakers danst en glijdt hij over het podium. De heren hebben het enorm naar hun zin en gaan helemaal los. Ze zijn vastbesloten om er iets moois van te maken. Het kost Woodie niet veel moeite: achterover leunend gooit hij er een hele woordenstroom uit. Binnen deze gekke set is alles mogelijk. Als Woodie vraagt om “Fuck Donald Trump” te schreeuwen, dan doen de aanwezigen dat met volle overtuiging. Het publiek explodeert tijdens het laatste nummer en springt voor een laatste keer enthousiast in het rond.

Smala

Zo staat het Brusselse collectief La Smala voor een nog grotere uitdaging. Ze krijgen de zware opdracht om Little Simz te vervangen. De Britse rapster liet een dag voordien weten dat ze terug naar Los Angeles vertrok om aan haar album te werken. Aan Senamo en Seyté om dat onverwacht gat in de line-up te vullen met een voorstelling van hun nieuwste werk “Trois Fois Rien”. Na Woodie heeft het publiek er zin in, maar het Frans van de rappers blijkt een hindernis te zijn. Slechts enkele fanatiekelingen kunnen meezingen, terwijl de anderstaligen op hun honger blijven zitten. Senamo en Seyté halen er nog een derde lid bij, maar de luide aanpak van F.L.O. brengt geen beterschap. Als het einde nadert communiceert La Smala beter met het publiek en daardoor sluiten ze toch nog goed af.

Tinie

De Orangeriezaal raakt pas goed gevuld voor de laatste act. Het is duidelijk: iedereen komt voor Tinie Tempah . De Britse rapper heeft de zaal beet vanaf het moment dat hij op het podium springt. Hij brengt de hitjes die we wel verwachten, zoals “Wonderman” en “Earthquake”. Tinie moet het stellen zonder de collaborerende artiesten die z’n tracks groot maken en compenseert dat met hevige R&B- en housebeats. Soms lijkt het zelfs wat op een drum-‘n-bassfeestje. De technici springen dan ook wild om met de lichteffecten. De zaal was niet klaar voor een energiebom als Tinie en davert op z’n grondvesten. Nummers van het eerste en tweede album en de laatste mixtape ‘Junk Food’ komen aan bod. Gelukkig gunt de rapper ons ook een sneaky listen van zijn volgende plaat. Dat derde album is hopelijk voor september.

Het was een mooie avond voor de rapliefhebbers. Woodie Smalls gaat een beloftevolle toekomst tegemoet. Zijn spontaniteit en vlotheid bombardeerden hem tot publieksfavoriet. La Smala doet het ongetwijfeld goed voor Franstalige toeschouwers, maar kon het gevarieerde publiek dat Little Simz aantrok niet bekoren. Gelukkig was hoofdact Tinie Tempah er nog om de Orangeriezaal volledig in vuur en vlam te zetten.

Related posts
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
LiveRecensies

easy life @ Trix (Club): Eenvoudig escapisme op een zorgeloze zondagavond

Op 28 mei 2021 bracht easy life zijn debuutalbum life’s a beach uit met daarop singles als “ocean view”, “daydreams” en “nightmares”….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Confidence Man - TILT (★★): Slapen in de club

De meeste houseduetten zijn kort geleefd. Soms zit een producer wat rond te zooien in zijn studio, wanneer hij plots denkt: ‘Verdorie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.