Nieuwe singles

Debuutsingle the Deathrettes – Animal

the deathrettes“Animal” is de eerste single van the Deathrettes uit Kaapstad. De Zuid-Afrikanen staan erom bekend woorden te bedenken die wij hier als humoristisch beschouwen, nl: moltrein (=metro), hijsbakkie (=lift) en prikkelpop (=naaktmodel). De zanger van de band luistert naar  de naam Dylan Rooibokkie (=impala).

Bovenstaande houdt niet in dat wij dit kwartet niet serieus nemen. Integendeel, de energie spat van dit debuut af! Na een drumintro (waar hoor je dat nog?) zet Dylan pas na 37 seconden de zang in. Hun stijl omschrijven zij zelf als ‘garage groove’. Wij vinden zelf dat het iets weg heeft van Black Rebel Motorcycle Club en The Vines.

Dat Zuid-Afrika met die Antwoord en Goldfish serieuze elektronische muziek voortbrengt, was al bekend. Maar Rooibokkie en de zijnen bewijzen dat er tevens goede rock gemaakt wordt!

Facebook / Soundcloud / Instagram

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.