Ontdekkingen van "Den Beir"

Ontdekking van “Den Beir”: Parks, Squares And Alleys

11148746_654277378037085_1962040152121457700_n

Wie Rusland hoort, denkt gegarandeerd aan wodka, matroesjkas, bondjassen en de klassieke meesters Tsjaikovsky en Stravinsky. Vergeet echter even de klassieke meesters want hier komt Parks, Squares and Alleys. Een meesterlijk staaltje indiepop recht uit het koude, verre Rusland.

Sergey Khavro, het brein achter Parks, Squares and Alleys, startte met zijn project in 2011 en wist sindsdien al twee albums uit te brengen: ‘Memories’ en ‘Against Illussions and Reality’. Deze man geniet vooral binnen het Russische continent een nederige bekendheid waar hij met zijn single ‘Youth’, uit zijn tweede album ‘Against Illusions and Reality’, pas echt wist door te breken. ‘Youth’ is een psychedelisch, dreampop nummer dat handelt over liefde, verlies en de weg naar volwassenheid.

Parks, Squares and Alleys brengt dromerige indie/dream pop die vaak recht uit de ruimte lijkt te komen. Een prachtig kunstwerkje in de hoek van de woonkamer dat dringend een plaats boven de schouw verdient. Fans van No Vacation, Wild Nothing en Tame Impala zullen hoogstwaarschijnlijk ook dit talent weten te smaken. Jammergenoeg valt Sergey dit jaar enkel live te aanschouwen op het Russische festival Stereoleto, maar wie weet, misschien staat deze bescheiden jongen binnen een aantal jaar ook op onze Belgische podia!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud - "Cuff Your Jeans"

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…
AlbumsRecensies

LAUREL - PETROL BLOOM (★★★½): Dromerige synths à la carte

Na het mondjesmaat loslaten van nummers, is de nieuwste ep van de Britse LAUREL er eindelijk. De verwachtingen zijn hooggespannen: haar dromerige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.