Nieuwe singles

“Den Beir” bijt terug: Het EK-lied van Dimitri Vegas & Like Mike

Bij Dansende Beren doen we elke dag ons best om goeie nummers en goeie bands een duwtje in de rug te geven en positief te promoten. Over 99,99% van de nummers die wij hier bespreken, kan je dan ook niet anders dan lovend zijn, want die zijn ook gewoon steengoed. Maar soms stoot je op een nummer dat door en door slecht is. Zo slecht, dat je zelfs met de beste wil van de wereld er geen goed woord kan over schrijven. Omdat wij een onafhankelijke blog zijn, kunnen wij onze ongezouten mening geven over ieder nummer dat verschijnt. We willen niemand bewust kwetsen maar gewoon een ludiek antwoord bieden aan de slechte songs op deze wereld. Iedere week een ander genre en een andere band, want er is overal wel slechte muziek te vinden. We beginnen met “Melody” van Dimitri Vegas, Like Mike & Steve Aoki vs Ummet Ozcan oftewel het Belgisch EK-lied.

Of Melody het label van lied verdient, daar zijn we het nog niet helemaal over eens. Een lied klinkt volgens onze oren toch helemaal anders. Voorlopig is er nog geen officiële videoclip maar de beelden in dit YouTube-filmpje doen ons alleen maar wenen. Zoveel mensen voor zo’n soort muziek? Hier klopt iets niet. Je ziet dan ook beelden van clubs, stadions en andere Tomorrowlands. Ook de dames in het clipje lijken ons niet realistisch. De melodie van het nummer zal hoogstwaarschijnlijk ook geschreven zijn door een van die modellen met een IQ van 40 (of minder). Hopelijk is de officiële videoclip (nota bene geregisseerd door Adil ‘dees is de shit, gast’ El Arbi) een heel stuk beter. Ons voorstel? Laat onze duivels wat grappige dansjes doen. Dan kunnen we het clipje tenminste op mute bekijken en eens goed lachen.

Zelf vertelde de band dat het nummer ontstond tijdens een BBQ. Daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen. Dimitri Vegas en Like Mike maken dan ook nummers zoals je kookt op een barbecue: je gooit er gewoon wat vlees op en wacht tot het klaar is. Kruiden of specerijen daar doen de jongens niet aan mee, want het moet immers hapklaar en makkelijk verteerbaar zijn. Beter hadden ze de inspiratie voor dat nummer gebruikt om het vuur mee aan te steken, dan was het nog ergens nuttig voor geweest. Nu is het enkel een marteling voor het oor waardoor je het liefst gewoon je trommelviezen er uit haalt en er nog eens goed op stampt.

Omdat Dimitri en Mike met alle eer gaan lopen, zou je haast vergeten dat Melody een group effort was. Jawel, Dimi en Mike kregen hulp van Steve Aoki (meer bekend van zijn taarten en boottochtjes door het publiek dan van zijn muziek) en om de een of andere reden ook een zekere Ummet Ozcan. Geen idee wie dat is en wat hij ook in de pap te brokken had bij het maken van dit nummer. Het enige nut dat Ummet kan hebben, is om in het publiek te gaan en zieltjes te gaan kopen. Want dat is ook wat deze muziek mist: een ziel. Als de Rode Duivels op het EK even slecht spelen als dit nummer, kunnen ze maar beter niet gaan naar Frankrijk.

Gelukkig zijn er ook leuke/betere alternatieven:

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.