Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ry X

Ry X

Ry Cuming, beter bekend als Ry X is een Australische singer-songwriter die in 2014 zijn eerste EP “Berlin” uitbracht. Sindsdien zijn de vergelijkingen met Bon Iver nooit verdwenen. Vorig jaar nog bracht hij met Frank Wiedemann onder de naam Howling een dansbaar album uit. Nu gaat hij zich volop focussen op zijn debuutalbum als solo-artiest. Op 6 mei is het eindelijk zo ver en komt “Dawn” uit. Van op dat album krijgen we al een cadeautje: “Only”. Een zeemzoete ballad dat het beste in Ry X’ songwriter-capaciteiten naar boven haalt. Met een atmosferisch geluid en zijn kenmerkende etherische zang maakt hij alweer een gevoelig nummer. Denk aan Bon Iver of James Vincent McMorrow. Ry X speelt ook in de lage landen: 17 mei in Paradiso, Amsterdam en 18 mei op Les Nuits Botanique. Geniet van dit rustgevend popliedje dat tot nadenken stemt.

Site / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

4 maart 2016

About Author

Tine Verschueren


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Ry X”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief