Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LUCKY PUNKS

LP001

LUCKY PUNKS is een opkomende Britse rockband die met slechts twee tracks op Soundcloud al aardig de aandacht weet te trekken. De drie leden Adam Pizey (drums, zang), Ross Kelly (gitaar, zang) en Tom Harrison (bass) ontmoetten elkaar op de middelbare school. Ze waren toen al bezig met het maken van muziek, maar elk bij een andere band. Ze bleven vrienden ondanks het feit dat ze na hun schooltijd verschillende paden betraden. Adam en Tom maakten deel uit van Glastines. Pas in de zomer van 2015 komen ze weer samen en beginnen met repeteren en opnemen van demo songs.

Hun indierock geluid is onmiskenbaar Brits. Niet vreemd aangezien de jongens zijn opgegroeid met een ‘dieet van bonen en grote Britse bands’, zoals ze zelf zeggen. Hun muzieksmaak breidde zich wel uit. Ze hebben een gedeelde interesse in synthpop, new wave en post punk. Daarnaast zijn de afzonderlijke leden fan van bijvoorbeeld Nirvana en Blur. De nummers zijn spontaan en rauw, en je kunt hun brede interesse en inspiratie duidelijk horen. Hun jeugdige energie is een belangrijk onderdeel van hun geluid, vergelijkbaar met het begin van Arctic Monkeys bijvoorbeeld. De twee nummers op Soundcloud hebben beide geweldige melodieën en hooks, maar vooral het uptempo “Sleeping Dogs” is onvergetelijk, dankzij het catchy refrein en de natuurlijke opbouw van de song. De songs zullen beide live enorm goed tot hun recht komen. We kijken dan ook uit naar meer!

Website / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Paul Weller - Fat Pop (★★★½): Nog steeds even stijlvol

Paul Weller is één van de officieuze ambassadeurs van de klassieke Britse popcultuur. De zestiger is dan ook al enkele decennia actief…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.