Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Innerspace Orchestra

Innerspace Orchestra

Innerspace Orchestra is een trio bestaande uit ervaren muzikanten. Tom Furse (The Horrors), Cathy Lucas (Fanfarlo) en Rose Dougall (Mark Ronson, The Pipettes) zijn de leden. Qua ervaring zit het bij Innerspace Orchestra dus zeker goed. Omdat het drietal een gedeelde liefde voor shoegaze heeft die ze niet in hun eigen bands kwijt kunnen, besloten ze om een volledig nieuwe groep op te richten. De band heeft ook zijn Belgisch kantje want Cathy Lucas groeide op in Brussel. Nu, de muziek heeft meer iets weg van The Horrors dan van Fanfarlo of Mark Ronson wat het meteen dromerig maakt. Ook Spiritualized en Tame Impala zijn terug te horen. Met synths die zowel ritmisch als etherisch zijn, zorgt Innerspace Orchestra voor een ruimtelijke sfeer. De zang wordt voornamelijk door Dougall op zich genomen. Op het eind geeft de band ons nog een sitar. Psychedelica avant la lettre met waarbij drugs niet ondenkbaar zijn.

Facebook / Twitter

1 maart 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief