LiveRecensies

Recensie, Daughter @ AB: teder en krachtig

De voorbije jaren heeft Daughter bewezen dat ze met “If You Leave” een volledige zaal zonder moeite stil krijgen. Nu stelde het Britse viertal hun nieuwste “Not to Disappear” voor aan een publiek  dat klaar was voor een traktatie op een emotionele trip. En ja hoor, ook nu kregen ze een overvolle AB stil. Het was genieten van begin tot eind en af en toe mocht er al eens een traan rollen.

Brussel is de laatste stop van de Europese tour en de vermoeidheid is miniscuul aanwezig. Dat is te horen aan de hese stem van Elena. Het concert begint met “How” en zet meteen de toon. De fragiele stem van zangeres Elena weergalmt door een tot stilte gebrachte zaal. Voor de volgende 90 minuten hangt de zaal gewillig aan haar lippen. Met “Shallows” als een van de absolute hoogtepunten. Daughter krijgt de AB muisstil. Zo stil dat je tranen kan horen vallen.

Een ander hoogtepunt is klassieker “Youth” waar het hele publiek het lied van begin tot eind moeiteloos meezingt. Het publiek trakteert de groep achteraf op een oprecht applaus. Waar het charmante viertal voor bedankt. Ondanks hun groeiend succes blijft de groep ontzettend nederig.

Daughter

De fragiele stem van Elena wordt muzikaal stevig ondersteund door de band. Hierdoor balanceert de show tussen de kracht van drums en gitaren en de broze stem van Elena. Waar de eerste plaat van Daughter je in de weemoedigheid onderdompelt, bevat “Not to Disappear” met momenten iets meer energie. Hierdoor sta je het ene moment met een zwaar gevoel aan de grond genageld en het volgende moeiteloos mee te wiegen op het ritme van de elektrische gitaren. Doe daar nog de elektronische beats bij van “Alone/With You” en je hebt een show die niet gaat vervelen.

Publieksfavoriet “Candles” bleek uit de setlist geweerd en in de bis-ronde vervangen door het laatste nummer van hun nieuwe plaat. Afsluiter “Made of Stone” dient hier dus als dubbel einde. Aan de versie zelf is niets aan te merken… maar het is niet de verhoopte knaller om deze feilloze show mee af te sluiten. Toch heeft dit niet weerhouden dat Daughter zich voor even alleenheerser van de AB mocht noemen.

Laura Ramos

Setlist:

1. How
2. Tomorrow
3. Numbers
4. Alone / With You
5. Amsterdam
6. Human
7. Doing The Right Thing
8. Shallows
9. Home
10. No Care
11. Winter
12. Smother
13. New Ways
14. Youth
15. Fossa

Bis:

16. Made Of Stone

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Casper Cox - Godvergeten (★★★½): Verrassend visitekaartje

We weten niet of er een prijs bestaat voor meeste samenwerkingen op een ep, maar Casper Cox komt er dankzij Godvergeten zeker voor in…
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…
LiveRecensies

Archie X @ Ancienne Belgique (AB): Openbloeien

‘Een auditie om ‘U’ tegen te zeggen’, zo omschreef Koen Wauters de auditie van Charline D’Hoore tijdens The Voice. Met wat getokkel op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.