Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe EP Momma Said So

mommasaidso

Heerlijk divers, rustig maar explosief wanneer het moet, dat is de debuut-EP van Momma Said So. Het Avelgemse indiepopkwartet bundelde enkele geslaagde, dromerige songs in een klein cd’tje. Dit onder het toeziend oog van Filip Tanghe, die eerder al samenwerkte met Balthazar en Soldier’s Heart. Momma Said So kan gerust aansluiten bij het rijtje Belgische bands dat zich langzaam maar gestaag opwerkt om harten binnen en buiten de grenzen te veroveren.

Met ‘Hide And Seek’ wordt de EP stevig ingezet, het tempo zit erin van begin tot eind. Na een krachtig einde ligt de weg open voor het rustigere ‘You Might As Well’ dat in de helft onverwachts explodeert in een bombastisch rockeinde. ‘Sandcastles’ bouwt verder op de luide sound van de EP om vervolgens zacht en dromerig af te sluiten met het mierzoete ‘Lullaby’. Twee van deze tracks kun je onderaan beluisteren.

Het parcours van Momma Said So wordt al eens vergeleken met Balthazar in de beginjaren, zo zetten ze zichzelf op de kaart met sterke prestaties op wedstrijden zoals Kunstbende en Westtalent. Bovendien wonnen ze Jonge Wolven op zo’n 350 inschrijvingen en 18 finalisten. Een jonge getalenteerde band met heel wat groeipotentieel dus. Afgelopen zomer speelden ze op Boomtown, maar in de nabije toekomst kan je zeker nog enkele optredens meepikken.

Check daarom zeker hun Facebook.


Heb je zelf nog post voor Dansende Beren? Dan kan je terecht op:
Dansende Beren
Cipressenstraat 18
8800 Roeselare

Of stuur een mailtje naar dansendeberenmuziekblog@gmail.com.

Related posts
InstagramLiveRecensies

J. Bernardt @ Botanique (Orangerie): Comeback gebaad in spontaniteit en souplesse

Toen Balthazar in 2018 haar bandleden terug bijeen riep, stak frontman Jinte Deprez zijn soloproject, waarin hij als J. Bernardt door het…
InstagramLiveRecensies

Zimmerman @ Ancienne Belgique (AB Club): Eerbare vrijage met zinderend slotakkoord

Simon Casier pakte z’n basgitaar en Bob Dylans doopnaam en werd Zimmerman. Achter die zweem van associaties en hoge verwachtingen bevindt zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luke Hemmings - "Shakes"

Dat Luke Hemmings niet enkel goed is als de frontman van 5 Seconds of Summer is, wisten we al even. In 2021…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.