Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe EP Momma Said So

mommasaidso

Heerlijk divers, rustig maar explosief wanneer het moet, dat is de debuut-EP van Momma Said So. Het Avelgemse indiepopkwartet bundelde enkele geslaagde, dromerige songs in een klein cd’tje. Dit onder het toeziend oog van Filip Tanghe, die eerder al samenwerkte met Balthazar en Soldier’s Heart. Momma Said So kan gerust aansluiten bij het rijtje Belgische bands dat zich langzaam maar gestaag opwerkt om harten binnen en buiten de grenzen te veroveren.

Met ‘Hide And Seek’ wordt de EP stevig ingezet, het tempo zit erin van begin tot eind. Na een krachtig einde ligt de weg open voor het rustigere ‘You Might As Well’ dat in de helft onverwachts explodeert in een bombastisch rockeinde. ‘Sandcastles’ bouwt verder op de luide sound van de EP om vervolgens zacht en dromerig af te sluiten met het mierzoete ‘Lullaby’. Twee van deze tracks kun je onderaan beluisteren.

Het parcours van Momma Said So wordt al eens vergeleken met Balthazar in de beginjaren, zo zetten ze zichzelf op de kaart met sterke prestaties op wedstrijden zoals Kunstbende en Westtalent. Bovendien wonnen ze Jonge Wolven op zo’n 350 inschrijvingen en 18 finalisten. Een jonge getalenteerde band met heel wat groeipotentieel dus. Afgelopen zomer speelden ze op Boomtown, maar in de nabije toekomst kan je zeker nog enkele optredens meepikken.

Check daarom zeker hun Facebook.


Heb je zelf nog post voor Dansende Beren? Dan kan je terecht op:
Dansende Beren
Cipressenstraat 18
8800 Roeselare

Of stuur een mailtje naar dansendeberenmuziekblog@gmail.com.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lucky Lo - “Heart Rhythm Synchronize”

De Scandinavische singer-songwriter Lo Ersare begon in de straten van Kopenhagen als straatmuzikante en studeerde later af aan het Rhythmic Music Conservatory…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.