Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay

wpid-wp-1446805542468.jpeg

Coldplay brengt op 4 december hun nieuwste album “A Head Full Of Dreams” uit. De eerste single kwam enkele weken geleden uit. Nu is er “Everglow”, een iets minder opgewekt nummer maar nog steeds typisch Coldplay. Het doet terugdenken aan hun vroegere tijdperken al sluipt er toch hier en daar een (klein) beetje commerciële bijklank in. De herkenbare melige stem van Chris Martin samen met zijn zoete piano zorgen voor een referentie naar de goeie oude tijden. Zoals alle media vermelden zingt de ex-vrouw van Chris Martin mee op dit nummer (Gwyneth Platrow) maar het heeft helemaal geen invloed op de sound. Het is een gevoelig en rustgevend nummer waarin de piano centraal staat. Één van de betere nummers dat de band de laatste jaren heeft uitgebracht. Hoewel we graag geloven dat dit nieuw album hun oude muziek weer tot leven zal wekken zal dit toch niet zo gemakkelijk zijn. De samenwerking met Beyoncé zorgt er dan ook meteen voor dat het album een commerciële zet is. Toch bewijzen ze met dit nummer dat ze het nog steeds kunnen om op een commercieel album iets gedurfd te zetten. Maar de samenwerking met Gwyneth zorgt er dan ook weer voor dat ook dit nummer iets moet opbrengen.

Facebook / Twitter / Instagram

World Record: Everglow

3686 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Sufjan Stevens, Timo Andres & Conor Hanick - Reflections (★★½): Te druk voor in bad, te saai voor in de wagen

Er zijn weinig zekerheden in het leven – al zeker niet in de wispelturige wereld van muziek en kunst – maar eentje…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Rob Grant - “Setting Sail On A Distant Horizon”

Het concept ‘nepo babies’ is ons allen intussen bekend om het nageslacht van invloedrijke ouders in de muziek-, film- of zakenwereld aan…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.