Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Foreign Air

Foreign Air

Foreign Air is een duo afkomstig uit de Verenigde Staten. Het verhaal van de twee begint enkele jaren terug bij de ontmoeting van de twee. De mannen focusten zich dan vooral op hun andere projecten maar wisselden via Dropbox wel ideeën en geluidjes uit. Nadat ze genoeg hadden om muziek te maken besluiten ze om af te spreken, maar ook dit gebeurt niet op een vaste locatie. Zowel in North Carolina, Washington D.C., New York City, en Californië spraken ze af om nummers op te nemen. Nu is er dan ook eindelijk die eerste single. Het is een indie rock nummer met enkele opvallende elektronica invloeden. Het begint al meteen met een strakke baslijn die al snel worden overgoten door een unieke stem en een poppy invloed. De groep is ook een beetje mysterieus en dat werkt altijd. Denk bij dit nummer aan Alt-J en Glass Animals en je weet dat dit echt goed klinkt. Het is wel een klein beetje bombastischer dan voorgaande groepen, maar toch klinkt het zeer spannend. “Free Animal” is een nummer dat pas na de tweede luisterbeurt echt goed wordt als je op de details begint te letten, blijven proberen want het is een hemel voor je oren.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "De langste nacht"

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met Goldband. De Nederlandse muzikanten plezierden ons sindsdien al met oorwurmen zoals “Witte Was“,…
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "We Are Between"

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.