Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Foreign Air

Foreign Air

Foreign Air is een duo afkomstig uit de Verenigde Staten. Het verhaal van de twee begint enkele jaren terug bij de ontmoeting van de twee. De mannen focusten zich dan vooral op hun andere projecten maar wisselden via Dropbox wel ideeën en geluidjes uit. Nadat ze genoeg hadden om muziek te maken besluiten ze om af te spreken, maar ook dit gebeurt niet op een vaste locatie. Zowel in North Carolina, Washington D.C., New York City, en Californië spraken ze af om nummers op te nemen. Nu is er dan ook eindelijk die eerste single. Het is een indie rock nummer met enkele opvallende elektronica invloeden. Het begint al meteen met een strakke baslijn die al snel worden overgoten door een unieke stem en een poppy invloed. De groep is ook een beetje mysterieus en dat werkt altijd. Denk bij dit nummer aan Alt-J en Glass Animals en je weet dat dit echt goed klinkt. Het is wel een klein beetje bombastischer dan voorgaande groepen, maar toch klinkt het zeer spannend. “Free Animal” is een nummer dat pas na de tweede luisterbeurt echt goed wordt als je op de details begint te letten, blijven proberen want het is een hemel voor je oren.

Facebook / Twitter / Instagram / Site

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.