banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party


Het verhaal van Bloc Party is zeer ingewikkeld. De groep splitte al verschillende keren waarna zanger Kele Okereke de bende weer probeerde samen te krijgen. Dit keer is het minder gelukt want zowel Drummer Matt Tong als Bassist Gordon Moakes zijn verdwenen. Hierdoor blijven enkel Kele Okereke en Russell Lissack over die samen met twee nieuwelingen een nieuw “Bloc Party” album proberen op te nemen. Qua relevantie daalt Bloc Party ieder jaar een beetje meer, ze slagen er zelfs al niet meer in om grote zalen uit te verkopen. Toch zijn kleppers als “Helicopter” en “Banquet” nog steeds in het collectieve geheugen gegrift. Een nieuwe “Silent Alarm” zal er nooit meer zijn, maar de band probeert toch maar mooi om alweer een vijfde album te maken. Hun vorig album dateert dan ook al van 2012. De nieuwe single heet “Love Within” en doet ons vooral in het begin pijnlijke grimassen krijgen. Die grimassen krijgen jammergenoeg niet meer weg, want de electronica (die trouwens zeer zwak blijkt) is nadrukkelijk aanwezig in de single. Het is alsof het solo project van Kele in Bloc Party is gekropen. Eén positief kantje, het is lekker catchy en zal hoogstwaarschijnlijk wel weer een hit worden. Jammer dat dit onder de naam Bloc Party moet gebeuren. De band had er beter de brui aan gegeven in plaats van een onnodig album te maken boordevol slechte nummers. Al oordelen we nog niet op één nummer, maar  zonder Matt Tong & Gordon Moakes zal het hoogstwaarschijnlijk nooit meer hetzelfde zijn.

Site
Facebook
Twitter
Tumblr
YouTube

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shawn Mendes - "It'll Be Okay"

Shawn Mendes legt zijn ziel bloot in zijn nieuw nummer “It’ll Be Okay”. Hij haalde de inspiratie voor het nummer bij de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Tea Party – Blood Moon Rising (★★★½): Riffs en bakken drama

We vragen het ons soms af: waarom is The Tea Party enkel beroemd in Canada? Mogelijk heeft het te maken met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party - "Traps"

Drie jaar geleden vierde Bloc Party de verjaardag van zijn debuutplaat Silent Alarm uitgebreid met een heuse tour en zelfs een live-uitgave…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.