Nieuwe singles

Nieuwe single Gabrielle Aplin

Gabrielle Aplin begon haar carrière met enkele voorzichtige covers. Nu, 4 jaar later, heeft de Britse singer-songwriter haar tweede studioalbum klaar. Het is nog even wachten tot 18 september, maar ‘Light Up The Dark’ onderscheidt zich alvast van z’n voorganger ‘English Rain’. Gabrielle mikt dit keer hoger en verkent nieuwe mogelijkheden in songwriting. Met ‘Light Up The Dark‘ als eerste voorproefje toonde ze meteen een kant die we doorgaans niet van haar gewoon zijn. Gabrielle laat de kleurrijke jeugdigheid vallen en gaat voor veelzijdigheid en een zwart-wit kleurenpalet. Ook de volgende single ‘Heavy Heart‘ klonk vernieuwend, donkerder en krachtiger. Gabrielle heeft haar afwezigheid volop benut om met ervaring en nieuwe invloeden aan de slag te gaan. Het resultaat is een gedurfde, lossere Aplin die volledig uit de bol gaat maar nog steeds gevoel en betekenis oprecht weet over te brengen naar het publiek. Bij een intieme performance van ‘What Did You Do‘ in Wilton’s Music Hall bewees ze dit moeiteloos opnieuw. In haar nieuwste videoclip ‘Sweet Nothing’ gooit Gabrielle dan weer alle remmen los.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER - "girls girls girls"

We hebben er even op moeten wachten, maar FLETCHER is terug met een nieuwe single. Deze maakt deel uit van haar langverwachte…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Emmy d'Arc - ''Reveal''

De 24-jarige Limburgse Ine Tiolants maakte eerst nog onder haar eigen naam muziek. Die viel bij het publiek dusdanig in de smaak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.