LiveRecensies

Lokerse Feesten 2018: Dag 10 met o.a. Zara Larsson en Clean Bandit

LiveRecensies

Lokerse Feesten 2018: Dag 10 met o.a. Zara Larsson en Clean Bandit

© CPU – Freya Goossens

Na tien dagen vol nationale en internationale kleppers, maar ook heel wat opkomend talent, sloten gisteren de poorten van de Lokerse Feesten op de Grote Kaai. Op de laatste dag kregen we nog eens heel wat moois voorgeschoteld en kon de organisatie met een vol plein afsluiten. Nadat o.a. de metal-liefhebbers, de Nederlandstalige pop-fans en de rockers al een dag toegewijd kregen, was het op de laatste dag aan de tieners die met o.a. Zara Larsson, Clean Bandit en Lil Kleine zeer populaire namen te zien kregen. Vooral die eerste zet een straffe show neer en bleek de ster van de avond te zijn.

© CPU – Freya Goossens

De Amsterdamse rapper Sevn Alias mocht de laatste dag op de Main Stage openen en mocht dit voor een redelijk volgelopen plein doen. Echt mee kreeg hij het publiek met zijn rap-nummers niet, wat misschien aan zijn onverstaanbaarheid lag. De teksten werden te veel gemompeld en werden, op enkele fans na, amper meegezongen door de aanwezige feestvierders. Lichtpunten waren “Gass” en natuurlijk “Patsergedrag” waarbij het publiek eindelijk wat uitbundiger meedeed. Een gemiste kans als je bedenkt dat er in België en Nederland zo veel betere rap-acts rondlopen die er een feestje van hadden gemaakt.

© CPU – Freya Goossens

We hadden het op Werchter Boutique al gezegd, maar we herhalen het met plezier. Bij de Hollandse superster Lil Kleine telt pret meer dan de muziek en dat was op de slotdag van de Lokerse Feesten niet anders. Voor een zeer goed gevuld plein vuurde hij zijn hits af en bleek hij de massa in tegenstelling tot Sevn Alias wel te boeien. Bij het eerste nummer “1, 2, 3” kregen we meteen confetti en niet veel later startte hij tijdens “Drank & Drugs” twee moshpits. Het overwegend jonge publiek had overigens ook geen moeite met het meezingen van zijn andere hits zoals “Krantenwijk”, “Lotterij” of “Alleen”. Een echte sfeermaker die het publiek helemaal meekrijgt, ondanks dat hij vooral zijn eigen nummers met de backtrack meeroept.

© CPU – Freya Goossens

Het was een ietwat afwijkend optreden voor de Britse groep Clean Bandit. Celliste en zangeres Grace Chatto verscheen door onbekende omstandigheden niet op het hoofdpodium van de Lokerse Feesten. De rest van de groep stond er gelukkig wel en bracht een degelijke set. De twee zangeressen van dienst, Kirsten Joy en Yasmin Green, vervingen alle studio-gastzangers op een indrukwekkende manier. Bijna foutloos zongen ze de hits alsof ze zelf de sterren achter de nummers zijn. Jammer genoeg stond de muziek wat stil en verloor het optreden zo aan pit. Aan hits overigens geen gebrek want naast hun nieuwe hit “Solo” brachten ze ook hun mega-hits “Rather Be”, “Rockabye” en “Symphony”. Een mooie show ondanks een vrouw minder!

© CPU – Freya Goossens

Vorig jaar stond de Zweedse popster Zara Larsson reeds gepland als headliner, maar moest ze afzeggen omwille van een optreden op de Teen Choice Awards. Een jaar later kwam ze terug en zette ze een perfect in elkaar popshow neer. Ondanks een voedselvergiftiging die ze de avond voordien opgelopen had, gaf ze samen met haar vier muzikanten, vier danseressen en twee backing vocals iets minder dan een uur alles. De meeste aanwezigen waren overduidelijk voor haar gekomen en dat mocht blijken uit al het gegil. Het tieneridool zong nagenoeg perfect en liet ook qua dansmoves weinig steken vallen. Met een charmante zelfzekerheid smeet ze zich gedurende haar performance helemaal en probeerde ze, ondanks niet fit te zijn, van het optreden te genieten. Dat ze iets minder lang speelde, vergeven we haar daarom ook meteen. Ze zette een fantastische show neer, waar o.a. “Uncover”, “I Would Like”, “Symphony” en “Lush Life” de hoogtepunten van waren.

© CPU – Freya Goossens

De slotdag van de Lokerse Feesten was er één waar de popliefhebber van genoten heeft. Terwijl de opener teleurstelde, wist de headliner des te meer te stralen en kreeg het publiek voor de laatste avond een gigantisch feestje. Zara Larsson bewees dat ze niet zomaar een tieneridooltje is, maar over echte entertainment- en zangcapaciteiten beschikt waar andere popprinsesjes jaloers op kunnen zijn. Het was met andere woorden een meer dan geslaagde avond aan het hoofdpodium in het Lokerse stadsfestival. We kijken alvast uit naar de volgende, spannende editie die zal doorgaan van 2 tot 11 augustus 2019.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.