FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

© CPU – Johan Poelmans

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en dag met acts die alom geliefd zijn. Zo zijn indrukwekkende namen als Gorki, Fleddy Melculy, Goldband, Black Box Revelation, Compact Disk Dummies, Amber Broos en Novastar slechts enkele van de vele grote namen die er al kwamen optreden. De editie van vorig jaar deed velen wederom grote ogen trekken. Naar gewoonte was de line-up er weer eentje om van te smullen. Het festival pakte uit met enkele artiesten die in ons Belgenlandje aan populariteit blijven winnen, waaronder Warhaus, The Haunted Youth, RHEA, Kids with Buns, Mayorga, … Het grote succes mocht WeitjeRock ondervinden aan het aantal bezoekers; dat waren er maar liefst vijfduizend. Voor de combinatie van een divers programma dat een breed publiek aanspreekt, een gezellige sfeer en uitmuntende organisatie viel het festival in de prijzen. WeitjeRock werd door Festileaks tot het festival met de beste prijs/kwaliteit verhouding in de Benelux uitgeroepen én scoorde de derde plaats in de categorie ‘beste sfeer’.

WeitjeRock maakt opnieuw haar beloftes waar. De affiche oogt uiterst aantrekkelijk, waar voor ieder wat wils tussen zal zitten. Op vrijdag 26 juli is het aan de dj’s. Na vierentwintig jaar kan Goose met megahits als “British Mode” en “Synrise” onder haar publiek een eruptie veroorzaken met de kracht van een uitbarstende vulkaan, dus verwacht je aan een dj-set waar je nog lang van zal nagenieten. Rotterdamse platendraaier Benny Rodrigues boekte razendsnel vooruitgang binnen de dancescene. Zijn geheim? Hij speelt zijn Portugese afkomst uit door een funky sausje over creaties heen te gieten, waarmee hij zelfs muurbloempjes aan het dansen krijgt. Wie house zegt, zegt Nico Morano. Grenzen verleggen doet hij met gemak, grenzen oversteken nog beter. Verder zullen ook M@gneto en MAT van de eerste festivaldag een opener van jewelste maken.

Daaraan voegt WeitjeRock op zaterdag 27 juli nog eens veertien acts toe. dEUS is ondertussen een aantal decennia in de running. De iconische rockband uit Antwerpen doet het na al die jaren nog steeds fantastisch en dat zullen we deze zomer nogmaals mogen ondervinden. Wij zeggen Mario Goossens, jij zegt Triggerfinger. Samen met compagnon Ruben Block komt hij er een flinke lap op geven, zoals ze dat altijd al deden. Ook nummer drie in dit rijtje wil je niet missen: Admiral Freebee maakt acht jaar na zijn vorige optreden op Weitjerock zijn terugkeer om je van zijn legendarische songs te doen genieten. Wij horen “Einstein Brain” in de verte al klinken… Datzelfde geldt voor “Twee meisjes” van Raymond van het Groenewoud, die met zijn filosofische teksten en rock- en bluesinvloeden laat zien dat wat hij doet verder gaat dan klassieke kleinkunst. Postpunkband Whispering Sons uit het Limburgse kwam in februari nog met een nieuwe langspeler, The Great Calm. Ook zij zal in juli op WeitjeRock aanwezig zijn. MEROL komt het over een andere boeg gooien met haar Nederstalige pop. “Lekker met de meiden” klinkt na zes jaar nog even catchy. Sinds die doorbraak ging het alleen maar in stijgende lijn voor de zangeres. Inmiddels speelde ze al op verschillende festivals in België en Nederland, en nu dus ook op Weitjerock.

Echter geeft WeitjeRock ook de ruimte aan opkomende, kleinere artiesten om hun talenten te laten zien. Daar is Droom Dit een van, een zestal uit Enschede dat indie- en synthpop brengt. Sam de Laat, die het schrijven van de songteksten op zich neemt, laat zich doorgaans inspireren door iconische bands als Radiohead en Joy Division. Al schrikt hij er ook niet voor terug een vleugje Eefje de Visser aan Droom Dit-songs toe te voegen. De Amsterdammers van postpunkband Marathon en PRIMAAT-hiphoppers uit Overijssel zullen naast poprockgroepen Grote Geelstaart en Seewolf ook van de partij zijn. Tenslotte zijn het Hide N Seek, DJ Creator en Radio Topkaas die op zaterdag langskomen en elk op hun eigen unieke wijze aan de volumeknopjes komen draaien.

Deze zomer belooft het nog grootser te worden, want WeitjeRock viert dit jaar haar tiende verjaardag. En wie jarig is trakteert: van de organisatoren mogen we enkele combitickets weggeven. Stuur een mailtje naar wedstrijd@dansendeberen.be met daarin je antwoord op de wedstrijdvraag: Hoeveel Belgische bands speelden in 2022 op WeitjeRock? en een screenshot waarmee je bewijst dat je ons volgt op Facebook en Instagram.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde:

Vrijdag 26 juli: Benny Rodrigues – Goose – MAT – M@gneto – Nico Morano

Zaterdag 27 juliAdmiral Freebee – dEUS – DJ Creator – Droom Dit – Grote Geelstaart – Hide N Seek – Marathon – MEROL – Primaat – Radio Topkaas – Raymond van het Groenewoud – Seewolf – Triggerfinger – Whispering Sons

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren vult affiche aan met Whispering Sons, UNIVERSITY, Loverman en meer!

De kans bestaat dat het begin van je festivalzomer al bomvol zit, maar mogelijks heb je helemaal op het einde nog wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.