Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bird Streets – “California High”

© Shervin Lainez

Afgelopen november bracht Bird Streets Lagoon uit. Het album stond vol met melodische, alternatieve indiepop. Op de plaat waren er een aantal interessante gastartiesten te horen die meehielpen om John Brodeurs liefdesverdriet muzikaal vorm te geven. We hadden dus te maken met een echtscheidingsalbum, waarin Brodeur al zijn ellende op tafel gooide. Sommige nummers uit de opnamesessies pasten daar niet zo goed tussen en haalden het album niet. Daar brengt de eind deze maand te verschijnen deluxe-editie verandering in.

“California High” is een van de twee nieuwe nummers die op dat album komen te staan, naast enkele demo’s. Het werd geproduceerd en gemixt door Patrick Sansone (Wilco) die ook bas, gitaren, vibrafoon en achtergrondzang voor zijn rekening nam. Het was een van de eerste nummers die werd uitgekozen om op te nemen tijdens de eerste opnamesessie voor het album. Bedoeld als powerpopnummer, vormde Sansone het om tot een softrocknummer met een proggy bruggetje in het midden.  Een prominente rol is er voor sessiemuzikant Jim Hoke (Dolly Parton, Paul McCartney). Hij bespeelt de pedal-steel en geeft het nummer daarmee ook nog eens een countrygevoel.

De deluxe-editie van Lagoon verschijnt op 30 juni op de streamingplatformen. In juli is Bird Streets van plan om naar Nederland en België te komen voor enkele solo-optredens. Meer info daarover verschijnt later nog op zijn sociale media.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Bird Streets - Lagoon (★★★★): Oerdegelijke scheidingsplaat

John Brodeur had al een aantal soloplaten gemaakt voor hij in 2018 samen met Jason Falkner onder de naam Bird Streets het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.