Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saint Levant & Playyard – “I Guess”

saint levant

Geboren in Jeruzalem, zoon van een Palestijns-Servische vader en een Frans-Algerijnse moeder, het is geen wonder dat Marwan Abdelhamid een echte kameleon is. Onder de artiestennaam Saint Levant wint hij sinds 2021 de harten van talrijke fans met zijn activisme én unieke sound via Instagram en TikTok. De reden van zijn overtuigingskracht? Overgoten met een zwoel r&b-rapsausje weet hij een eigen identiteit te creëren met zijn nummers, vaak gezongen in een mix van Engels, Frans en Arabisch, met een zeer herkenbare stijl tot gevolg.

Die kenmerkende stijl van Lover Boy Levant — zijn ludieke bijnaam — gaat in zijn nieuwste single “I Guess” toch een beetje verloren. De samenwerking met Californisch popduo Playyard zit daar misschien voor iets tussen. Het nummer duurt slechts tweeënhalve minuut en zowel het begin als einde bevatten poppy-strofes, met nauwelijks een minuutje Engelse/Arabische rap door Saint Levant in het midden geïnjecteerd. Daardoor voelt deze korte single een pak commerciëler en minder sterk aan dan vorig werk van de multiculturele twintiger. Al bij al is het een lied dat vlot luistert, maar we hopen dat Levant het eclectische huwelijk tussen Midden-Oosten en Westen kan behouden op zijn verdere weg naar bekendheid en sociale media hypes. 

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ellie Goulding - "By The End Of The Night"

Ellie Goulding zette gedurende enkele jaren de hitlijsten in vuur en vlam met nummers als “Burn” en “Love Me Like You Do“….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Natalie Jane - "seeing you with other girls"

Natalie Jane wist al heel wat te bereiken in haar korte carrière, ook al is ze slechts achttien jaar. Ze deed mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.