Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Garden – “Orange County Punk Rock Legend”

In 2011 richtten de Zuid-Californische tweelingbroers Wyatt en Fletcher Shears The Garden op. Ze omschrijven hun muziek als Vada Vada. Deze term, die ze zelf in het leven riepen, weerspiegelt de absolute vrijheid en onbegrensdheid die in hun nummers terug te vinden is. Met het debuutalbum The Life and Times of a Paperclip, uitgebracht in 2013, zet de Amerikaanse band zich op de kaart binnen het subgenre van de experimentele rock. Ondertussen verschenen ook de lp’s Haha in 2015, Mirror Might Steal Your Charm in 2018 en Kiss My Super Bowl Ring in 2020. Het duo scoorde enkele hits met nummers als “All Smiles Over Here 🙂”, “Egg” en “Thy Mission” in samenwerking met Mac DeMarco. Met vier studioalbums en vier ep’s tourden de broers reeds de hele wereld rond. Een hoogtepunt hierbij was hun optreden op Coachella in 2019.

The Garden staat gekend om zijn snelle, punk-geïnspireerde jungle- en drum-’n-bassgeluid. “Orange County Punk Rock Legend” is een oppeppend, melodisch doch noisy nummer dat nog geen twee minuten duurt. Het vormt dan ook een gezwinde energieopstoot die de kenmerkende kracht van de muzikale tweeling belichaamt. In hun videoclip trekt het duo naar een skatepark verkleed als nar waarmee ze een dystopische sfeer creëren. Een vrolijke drumbeat gecombineerd met twee gitaarpartijen begeleidt de ietwat schreeuwerige stem van Wyatt Shears. De distortion pedaal wordt veelvuldig gebruikt. Ergens in deze chaos valt op de achtergrond ook een tape met de titel van het nummer te horen. De broers combineren in dit lied zomerse vibes met hun typische punkrockstijl. 

Dit nummer is de leadsingle van het aankomende album Horseshit on Route 66 dat wordt uitgebracht op 8 september. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Gogol Bordello - Solidaritine (★★★): Aanstekelijke opkikker

Met de wereldwijde pandemie en recenter ook de ontwikkelingen in Oost-Europa (met bijhorend immigratiedebacle), stond het als een paal boven water dat…
LiveRecensies

Soul Glo @ Trix (Club): Posers aan de deur gezet

Blaffende honden bijten niet, wordt wel eens gezegd. Soul Glo schijnt dat plat gezegde te ontwijken, want het Amerikaans kwartet bracht met…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.