Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DAMEFRISØR – “2-HEH-V”

Dat Bristol al meerdere sterke postpunkbands heeft voortgebracht, valt niet te betwijfelen: IDLES, Giant Swan en Squid om er enkele op te noemen. Met “Do You Think I’m Special?” als debuutsingle en “2-HEH-V” dat nu werd gereleaset, probeert de relatief nieuwe band DAMEFRISØR zich daar nu bij aan te sluiten.

“2-HEH-V” doet ons terugdenken aan de donkere postpunk van de jaren 80 met bands zoals Joy Division, New Order en Siouxsie and the Banshees. Het nummer wordt ingeleid door een robotstem die verdacht veel lijkt op die van “Fitter Happier” van Radiohead. Na die bevreemdende inleiding volgt een strak tempo dat ons door het nummer loodst. De muziek wordt steeds dramatischer en de zanger blijft dezelfde tekst op een monotone manier zingen. Die elementen samen maken “2-HEH-V” tot een sterk postpunknummer. DAMEFRISØR weet zo zijn debuutsingle (die weliswaar zeker het luisteren waard is) te overtreffen.

Het is moeilijk om na slechts twee singles de balans op te maken, maar de toekomst van DAMEFRISØR ziet er toch rooskleurig uit. We kunnen alleen maar hopen dat de Britten op dit elan verdergaan en zo nog maar eens aantonen dat Bristol een bakermat is van muzikaal talent.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.