Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eliza Shaddad – “Heaven”

Foto: Flore Diamant

Eliza Shaddad groeide op in maar liefst zeven verschillende landen, maar haar ware roots liggen in Schotland en Soedan. Dat Shaddad er al een indrukwekkend parcours op heeft zitten, horen we ook terug in haar muziek. Nadat ze jazz studeerde aan de Londense Guildhall School of Music and Drama, bracht ze haar eerste ep Waters uit die ze bovendien opnam met Jack Patterson van Clean Bandit. Inmiddels is het muzikale oeuvre van Eliza Shaddad, die ook een sterke live-reputatie heeft, al serieus gegroeid met naast meerdere ep’tjes ook debuutplaat Future uit 2018. “Heaven” is de tweede single van haar nieuwe album The Woman You Want dat deze zomer verschijnt.

“Heaven” valt meteen met de deur in huis door een stevige gitaarpartij die het gezelschap krijgt van ritmische drums. Het doet allemaal een beetje denken aan Jade Bird, ware het niet dat de vocalen van Shaddad een stuk gepolijster klinken. Minder scherpe randjes, maar net zo fijn om naar te luisteren. Bij momenten lijkt het alsof we naar een klassieker uit de vroege jaren 2000 luisteren en die nostalgische vibe weet de zangeres doorheen het nummer vast te houden. Het refrein, dat opvalt door de mooie harmonie, nestelt zich al snel tussen je oren en nog voor het einde van het nummer kan je moeiteloos meezingen.

De tweede langspeler van Eliza Shaddad, The Woman You Want, verschijnt op 16 juli.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Filmpje van de week

Filmpje van de week 1 – 7 februari

De eerste week van februari was niet zo’n speciale week maar er kwamen wel weer veel filmpjes uit. Ook moesten we afscheid nemen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eliza Shaddad

Eliza Shaddad, een naam die bij sommige wel een belletje kan doen rinkelen dankzij Clean Bandit. En toch is deze schoonheid solo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.