Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single God Is an Astronaut – “Burial”

Twee jaar na het goed onthaalde Epitaph krijgen we weer nieuw materiaal binnen van God Is an Astronaut. De Ieren maakten zopas bekend dat in februari volgend jaar een nieuw album te verschijnen staat. Het heeft de titel Ghost Tapes #10 gekregen en zal zeven nummers bevatten. “Burial” wordt ons in de tussentijd als voorproefje gegeven, en wat voor één!

Het nummer begint met een voorzichtige melodie die je zelfs even doet wegdromen. Dat verandert in een fractie van een seconde wanneer een ruige gitaar het overneemt. Wat volgt is een lange en harde passage. Om het niet eentonig te laten worden valt na een eind ook een piano in. Eenvoudig, maar wel zeer knap. Vervolgens wordt bassist Niels Kinsella even in de kijker gezet om ons te laten afkoelen van de overweldigende geluidsmuur. De rust blijft evenwel niet duren: er wordt afgesloten met een gierende gitaarsolo.

“Burial” doet ons alleszins zin krijgen om het volledige nieuwe album te beluisteren. De vraag is natuurlijk of Ghost Tapes #10 de magie van zijn voorganger zal kunnen evenaren, of zelfs overtreffen. Over een drietal maanden weten we het antwoord!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

God Is An Astronaut - Ghost Tapes #10 (★★★½): Ode aan de woeste wanhoop

  Dat de Ierse groep God Is An Astronaut zowel live als op plaat garant staat voor intense postrock, is intussen geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single God Is An Astronaut - "Fade"

De liefhebbers van de betere postrock wrijven zich ook dit jaar weer in de handen. Releases van Mogwai en God Is An…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigur Rós - "Dvergmál"

Sigur Rós is al even het spoor bijster. De laatste releases van de IJslandse postrockband bereiken het niveau van het oudere werk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.