Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BEAR – “Apollo’s Heist”

BEAR is back, sowieso een mooie alliteratie, maar na drie jaar radiostilte worden wij daar als Belgische metalfan enorm blij van. BEAR speelt mathcore/djent-metal in de breedste zin van het woord. Dit ervaren kwartet opereert onder deze naam sinds 2010 en dit is hun vierde langspeler. De lezer die ze live heeft bezig gezien, weet dat deze livedimensie onmisbaar is.

BEAR brengt ons vandaag de eerste single “Apollo’s Heist” van het nakende Propaganda, en deze overval mag je weer zeer letterlijk nemen. Met dit nummer begint BEAR nog rustig, maar opent dan op hun specifieke, logge manier met de zware bas, plompe drums en de herkenbare vocals met daarbij hun specifieke (djent)geluid. Het refrein wordt ondersteund door een synthesizer-achtig geluid en dat maakt dit stukje muziek veel dreigender. Bij de bridge daarentegen gaat het tempo de hoogte in en zo hebben we alle ingredi├źnten (bijna) gehad. BEAR was op de vorige plaat al aan het sleutelen aan de toegankelijkheid, en dat hoor je hier ook weer.

Deze heren doen waar ze goed in zijn en nemen ons weer een stapje verder in hun verhaal. De beer blijft dreigen, maar geeft ons ook weeral wat ruimte en tijd om te bekomen. Het is geen constante dreiging, maar wel eentje die lekker binnenkomt. Ook zal “Apollo’s Heist” live naadloos passen binnen hun bestaande repertoire. 8 mei komt de nieuwe plaat uit op Pelagic Records en als je ze live wil zien (wat we ten stelligste aanraden), dan check je beter hun Facebook-pagina, want ongetwijfeld zal een show in de buurt wel volgen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fit for a King - "God of Fire"

Fit for a King, ook wel afgekort tot FFAK, is een Amerikaanse metalcoreband uit Tyler, Texas. “God of Fire” is hun laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.