Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Chastity Belt – “Elena”

Chastity Belt is een band uit Washington die voornamelijk pop rock maakt met uitsprongetjes naar noise, alternatieve pop en dergelijke. Chastity Belt bestaat sinds 2010 en hebben al drie albums en enkele ep’s op de teller staan. Deze band gokt voornamelijk op dromerige pop met als leidraad pingelende gitaren, een herkenbare stem en een leuke ritmesectie.

Laat dat nu net een genre zijn dat de laatste jaren toch wel wat aandacht gekregen heeft, en dan zou het zo maar kunnen dat deze ervaren band een boost gaat krijgen. “Elena” begint rustig met een drum die vooral op de achtergrond blijft, maar naarmate het nummer vordert, krijgt het toch wat meer schwung. Het is juist deze afwisseling dat het nummer interessant maakt. Het is een typisch nummer geworden dat wat moet groeien. In eerste instantie zou je snel doorspoelen, maar als je dit nummer een kans wil geven en een aantal maal wil beluisteren, zal het je niet spijten.

Het is een song geworden in een genre waar veel bands proberen hun graantje van mee te pikken. Chastity Belt doet dit ondertussen al bijna tien jaar en dat geeft deze band misschien wel de extra ervaring om deze single zeer boeiend en intens te houden. “Elena” is de tweede single van het volgende album Chastity Belt dat op 20 september uitkomt op Hardly Art. Op 12 oktober komt Chastity Belt naar de Kavka, in Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 augustus 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief