Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sugar Candy Mountain – “My Clown”

Sugar Candy Mountain klinkt zoals de naam suggereert: het is allemaal heel erg zoet en bevat de nodige psychedelia. De band uit Los Angeles bracht al drie albums uit die stuk voor stuk zorgen voor een aangenaam plakkerige stroom aan zoetigheid, maar de grote doorbraak bleef vooralsnog uit. Eerder dit jaar verscheen de single “In My Own World” en vandaag bracht de groep met “My Clown” een cover van July uit, wat doet vermoeden dat album vier in de maak is.

“My Clown” steekt van wal met wazige en retro aandoende samenzang; op dat moment weten we al waar we aan toe zijn. Op dit nummer is het namelijk niet de suikerspinsmaak die overheerst, want Sugar Candy Mountain gaat overduidelijk de psychedelische richting uit. De sound is heel gelijkaardig aan die van The Claypool Lennon Delirium en dat is allesbehalve een slechte zaak. De goeie drive wordt verrijkt met spacy breaks en zanglijnen die direct blijven hangen en met een korrel zout ook het enige toegankelijke aspect van het nummer genoemd kunnen worden. “My Clown” zal niet voor iedereen zijn, maar wij hebben niets liever.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief