Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays – “IN-TO-IT”

Het is alweer twee jaar geleden sinds DZ Deathrays met Bloody Lovely een laatste wapenfeit in de vorm van een album uitbracht. Eerder dit jaar kregen we wel al een speciale single, maar het lijkt erop dat het iets eenmaligs zal zijn. De band komt namelijk op 30 augustus met een nieuw album en daar staat “Front Row Hustle” niet op. Wat er wel op staat, zijn negen nummers, waaronder een samenwerking met Matt Caughthran van The Bronx. Ook de nieuwste worp van het, ondertussen, trio vind je op de plaat. Positive Rising, Pt. 1 zal hoogstwaarschijnlijk niet enig zijn in zijn soort, aangezien een eerste deel nooit zonder een tweede komt.

“IN-TO-IT” is de leadsingle van de plaat en daarop worden de strakke gitaren weer bovengehaald. DZ Deathrays zit al even in de branche, maar ze blijven zichzelf hip en trendy opstellen. Zo surfen ze nu mee op het succes van bands als Dune Rats en Violent Soho in Australië. Toch blijven ze hun eigen ding doen, met de typerende, iets ruigere vocals en een strakke percussie. De song bouwt op naar een krachtige climax, die ontspoort tijdens het tamelijk catchy refrein. DZ Deathrays weet hoe ze ruige poprock songs moeten schrijven en tonen dat ook op “IN-TO-IT” aan.

Op 1 oktober te zien in Trix, moet je gewoon bij zijn!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DZ Deathrays – “Make Yourself Mad”

DZ Deathrays is een Australisch punktrio afkomstig uit de stad Brisbane. Ze draaien ondertussen al even mee, hun debuutalbum Bloodstreams werd uitgebracht in…
LiveRecensies

DZ Deathrays @ Trix Bar: Iets te brave rockers

Al sinds 2008 is DZ Deathrays een band die zijn opwachting maakt in de Australische muziekscene. Toen was het nog met ruwe,…
AlbumsRecensies

DZ Deathrays - Positive Rising, Pt. 1 (★★★★): Positief eerste deel

Er zijn zo van die bands die een urgente drang hebben naar evolutie. De vraag die we ons dan stellen is waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.