Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Coyote Melon – “Sebastian”

© Tina Herbots

De Gentse band Coyote Melon brengt iets wat tussen pop en indierock zit, waarmee ze in 2015 genomineerd werden voor De Nieuwe Lichting. Hun tweede ep Casablanca zit eraan te komen, een release-datum is nog niet gekend, maar wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor. Eind januari brachten ze de succesvolle single “Parking Lot Sunspot” uit en vandaag is het tijd voor de tweede single die Casablanca zal sieren.

“Sebastian” is misschien wel een van Coyote Melon’s beste nummers tot nu toe. Het begint al heel catchy, met een zanglijn die puur klinkt en meteen blijft hangen. Het alternatieve rock-gevoel wordt aangevuld met synths, wat een leuke, extra dimensie aan het nummer geeft. “Sebastian” bouwt niet op naar explosieve hoogtepunten, maar kabbelt rustig voort, en het duurt niet lang voor we mee beginnen bewegen. Op het einde worden we nog even verrast met een meeslepende vibe door een heel nieuwe wending in het nummer en een laatste keer horen we het refrein, ditmaal onder begeleiding van uitgesponnen backings. De sfeer en sound zitten helemaal goed, en dat belooft voor de rest van die nieuwe ep. Die Sebastian is toch wel een gelukzak, hoor.

Facebook

27 maart 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief